Utorak u Novom Sadu: Malo osveženja i malo dešavanja

Stiže utorak i donosi osveženje.
Utorak u Novom Sadu: Malo osveženja i malo dešavanja
Foto: 021.rs

Voleli ili ne voleli leto, morate priznati da su temperature u Novom Sadu u poslednje vreme bile prilično nepodnošljive, naročito kada uzmemo u obzir nedostatak zelenila u gradu.

Utorak je tu da ispravi greške prošle sedmice i ponedeljka i pomogne nam da se od istih oporavimo.

Tu je i nekoliko zanimljivih događaja, ali nažalost i isključenja struje.
 
Sve što treba da znate da biste preživeli utorak pred vama čitajte u našem vodiču.
 
Vreme
 
Vetar će biti slab do umeren severni i severoistočni. Najniža temperatura biće 18, a najviša 27 stepeni.
 
Očekivane biometeorološke prilike nepovolјno će uticati na osetlјive osobe. Tegobe su moguće kod hroničnih bolesnika, a posebno se astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom preporučuje da poslušaju savete lekara. Kod meteoropata će najizraženiji biti reumatski bolovi i glavobolјa.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Bez struje će biti Bogdana Šuputa 51-79, 58a-90, Adi Endrea 1-25, 2-28, Jablanička 41 i 50.
 
Ove ulice bez struje će biti od 8 do 13 časova.
 
Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži, bez vode će od 8 do 14 časova biti Ulica Jerneja Kopitara i deo Ulice Heroja Pinkija (od Laze Lazarevića do Jerneja Kopitara). 
 
Ne zaboravite da do 12. avgusta traju radovi na uglu ulica Jovana Đorđevića i Stevana Branovačkog. Za vreme radova biće zatvoren za saobraćaj deo Ulice Jovana Đorđevića, od Ulice Vladike Platona, a Ulica Stevana Branovačkog postaje "slepa" ulica. 
 
U delu Ulice Stevana Branovačkog, između ulica Jovana Đorđevića i Jovana Boškovića uvodi se dvosmerni režim saobraćaja.
 
Takođe, autobusi GSP-a u petak su promenili trasu zbog radova na Bulevaru Jaše Tomića. Reč je o linijama 10, 11A, 11B, 15, 16, 17, 20, 21, 22, 23, 24, 30, 32, 33, 35, 42NK, 55NK. Ove izmene važe do 21. avgusta, a detalje čitajte OVDE.
 
Gde ići?
 
Stručno vođenje kroz izložbu "San neolitske noći" u Muzeju Vojvodine počinje u 18 časova, a zbog velikog interesovanja, vođenje će biti organizovano tokom celog avgusta, svakog utorka i četvrtka u isto vreme. 
 
Jedan vrlo zanimljiv događaj održava se u prostorijama Rusinskog kulturnog centra na Rotkvariji. Rusinski kulturni centar će ugostiti Slovački kulturni centar "Šafarik". Organizatori najavljuju da su svi dobrodošli da se počaste ukusnim tradicionalnim slovačkim "haluškama". Druženje počinje u 20h.
 
Savremeni džez čeka vas od 20h u Kulturnom centru LAB. Za muziku je zadužen "Nikola Spasojević Quartet", bend oformljen na "Codarts" univerzitetu u Roterdamu sa ciljem izvođenja Nikolinih originanih kompozicija i džez standarda.
Ukoliko ste propustili
 
 
 
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti