Ko su poslanici Ujedinjenih za pobedu Srbije iz Novog Sada u Skupštini Srbije

Koalicija Ujedinjeni za pobedu Srbije ima četiri poslanika iz Novog Sada u novom sazivu Narodne skupštine.
Dve ličnosti su dobro poznate javnosti, dok su se pojavila dva nova imena u skupštinskim foteljama.
Marinika Tepić
 
Marinika Tepić je rođena i živi u Pančevu, a narodna poslanica je bila od 2016. do 2020. godine. U ovom sazivu je izabrana za poslanicu kao prva na listi "Marinika Tepić - Ujedninjeni za pobedu Srbije", a po zanimanju je diplomirani filolog. Obavljala je funkciju Pokrajinske sekretarke za sport i omladinu, kao i portparolke Lige socijaldemokrata Vojvodine. Bila je i zamenica direktora Kancelarije Nacionalnog saveta za decentralizaciju Republike Srbije. Više od deset godina je radila kao profesionalna novinarka i pisala je i izveštavala za medije "Libertatea", Radio 021, produkcije UrbaNS, IWPR, BIRN i Danas. Dugogodišnja je aktivistkinja civilnog sektora u oblasti ljudskih i manjinskih prava, tranzicione pravde, suočavanja sa prošlošću.
 
Prema registru Agencije za sprečavanje korupcije, Tepić je vlasnica četvorosobnog stana koji je kupila, kao i automobila "Škoda fabia", 2009. godište. Kao narodna poslanica u Skupštini Srbije 2018. godine je zarađivala 98 hiljada dinara.
 
Janko Veselinović
 
Janko Veselinović je funkciju narodnog poslanika obavljao tri puta do sada, a uzastopno od 2008. do 2016. godine, dok je ove godine izabran za poslanika kao 17. na listi "Marinika Tepić - Ujedinjeni za pobedu Srbije".
 
Veselinović je rođen u Kninu u Hrvatskoj, a Pravni fakultet završava u Novom Sadu 1990. godine. On je doktor pravnih nauka i profesor na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Bio je član Demokratske stranke od 1998. do 2014. godine, kada je prešao u Socijaldemokratsku stranku Srbije, a maja 2015. je napušta i osniva udruženje građana Pokret za preokret.
 
Prema registru Otvorenog parlamenta, bavi se i položajem Srba u regionu, posebno položajem Srba u Hrvatskoj. Inicijator je i jedan od osnivača tradicionalnih naučnih skupova koji se na temu srpsko-hrvatskih odnosa održavaju u Golubiću (Obrovačkom). Član je Centra za istoriju, demokratiju i pomirenje iz Novog Sada i Udruge za povijest, saradnju i pomirenje iz Golubića (Obrovačkog).
 
Bio je pomoćnik sekretara za nauku u pokrajinhskom Sekretarijatu za nauku i tehnološki razvoj, direktor Novosadske toplane i direktor "Yuco-hemija". U registru Agencije za sprečavanje korupcije nema podataka o imovini Veselinovića.
 
Danijela Grujić
 
Danijela Grujić je rođena u Zenici i zaposlena je u Gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Sadu kao profesorka filozofije. Od 2005. godine do danas, sa povremenim prekidima, bila je tehnički urednik, a potom i zamenik glavnog urednika naučnog časopisa "Religija i tolerancija", publikacije Centra za empirijsko istaživanje religije iz Novog Sada. Članica je Srpskog filozofskog društva i autorka je više od dvadeset naučnih radova i jedne monografije pod naslovom "Filozofija i problem verske tolerancije". Članica je Stranke slobode i pravde od njenog osnivanja, a prethodno stranke Levica Srbije.
Anna Oreg
 
Anna Oreg je predsednica Vojvođanskog odbora Pokreta slobodnih građana, čija je članica od 2019. godine. Završila je Poljoprivredni fakultet, smer Veterinarske medicine i vlasnica je privatne veterinarske ambulante "Dog house" od 2012. godine, gde se bavi stručnom praksom i stručnim osposobljavanjem diplomiranih veterinara. U okviru Pokreta je učestvovala u radu medijskog tima, obavljala je funkciju zamenice poverenika za Novi Sad i pomagala u izgradnji infrastrukture na teritoriji Vojvodine. 
 
Podsetite se ko su poslanici Srpske napredne stranke u Novom Sadu u našem tekstu OVDE, kao i ko su poslanici Socijalističke partije Srbije OVDE i pratite portal 021.rs jer ćemo u narednim danima objavljivati ko su Novosađani u drugim poslaničkim grupama. Inače, ovo je najveći broj poslanika iz Novog Sada u republičkom parlamentu u poslednje 22 godine. Kao i uvek, prednjači Beograd sa čak 105 poslanika, dok iz cele Vojvodine ima ukupno 54 narodna predstavnika.
  • horor

    09.08.2022 10:30
    Ovi su nam bili kao jedina nada i alternativa aktuelnim primatama na vlasti, a ovo još gore od glavnih.
  • @Milos

    09.08.2022 10:28
    Pa Marinika nije rodjena ali živi već dugo u Ns, ne daj se zbuniti sa zvaničnim prijavljenim mestom boravka, ipak putni trošak dobro dodje.
  • Bik koji leži

    08.08.2022 22:12
    Sve moj do mojega
    Kakvo drustvance

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti