Ko su poslanici SPS-a iz Novog Sada: Jedan obeležava punoletstvo u Skupštini ove godine

Socijalistička partija Srbije ima tri poslanika iz Novog Sada u novom sazivu Narodne skupštine Republike Srbije.
Ko su poslanici SPS-a iz Novog Sada: Jedan obeležava punoletstvo u Skupštini ove godine
Foto: 021.rs

Jedan poslanik je javnosti Srbije vrlo dobro poznat, dok su druge dve poslanice relativno poznate u Novom Sadu i Autonomnoj pokrajini Vojvodini.

Dušan Bajatović

Dušan Bajatović slavi punoletstvo kao narodni poslanik, jer već 18 godina obavlja ovu funkciju. Prvi put je u fotelju republičkog parlamenta seo 2004. godine. 

U okviru poslednjeg mandata je bio član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i zamenik predsednika Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, kao i član Pododbora za razmatranje izveštaja o obavljenim revizijama Državne revizorske institucije.
 
Prema arhivi Otvorenog parlamenta, na redovnim skupštinskim zasedanjima je proveo 16 sati, nije se obraćao u plenumu, u postavljanju poslaničkih pitanja nije učestvovao, a u traženju obaveštenja i objašnjenja učestvovao je jednom. Što se tiče prisustva glasanjima za akte, prisustvovao je pet puta, od čega je za svaki akt glasao "za".
 
Takođe je bio i potpredsednik Izvršnog veća Vojvodine, član Izvršnog odbora Regionalne privredne komore Novi Sad, generalni sekretar Omladinskog saveza Srbije, kao i član brojnih drugih društvenih organizacija i stručnih institucija.
 
Za generalnog direktora Javnog preduzeća "Srbijagas" imenovan je 2008. godine, a i osnivač je i raniji direktor televizije Most u Novom Sadu.
 
Član je i Predsedništva Socijalističke partije Srbije i predsednik vojvođanskog Pokrajinskog odbora.
 
Bajatović iz više različitih izvora mesečno dobija oko četiri miliona dinara. Za mesto generalnog diretkora JP "Srbijagas" dobija 202.462 dinara mesečno, dok kao član nadzornog odbora AD "Jugorosgaz" prima gotovo milion i po dinara mesečno. Najviše novca dobija kao direktor preduzeća "Gastrans" - 1,7 miliona. 
 
"Većina mojih kolega koji obavljaju menadžerski posao u ovom obimu, ima veću platu nego ja. Druga stvar, moja plata u 'Srbijagasu' je 1.400 evra, sve ostalo je iz međunarodnih kompanija. Da je neko Hans ili Toni, niko ga ne bi pitao to. S druge strane, time neću da se hvalim ni sad pred vama, ali možete da pitate sekretarice ili da konsultujete bankarski račun, pa kako ja da pomognem drugim ljudima? Ako taj novac ne bi bio isplaćen, on bi se izgubio u bilansima preduzeća i ne bi pripao nikome, a ovako pripadne meni, ostavim nešto sebi, ali pomognem i drugima", rekao je Bajatović u intervjuu za 021.rs u martu ove godine.
 
Sve što ima, prema evidenciji Agencije za sprečavanje korupcije, Bajatović je stekao kupovinom. U svom vlasništvu ima sedam vinograda, više desetina njiva i nekoliko vikendica. Vlasnik je i dva automobila - "Volkswagen Tuareg W10" i "Audi S8 PLUS". 
 
Aleksandra Đanković
 
Aleksandra Đanković je za potpredsednicu Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine izabrana 2020. godine, a obavljala je i dužnost predsednice skupštinskog odbora za privredu, kao i potpredsednice Komiteta 3 u Skupštini Evropskih regija. Đanković je po struci master ekonomista, a poslovnu karijeru je započela u Javnom preduzeću "Srbijagas" 2009. godine.  Od 2013. do 2015. godine je bila zaposlena u kompaniji  "South Stream d.o.o." Novi Sad, kao investitor projekta gasovoda "Južni tok" na teritoriji Republike Srbije, na mestu Saradnik za budžet i finansije.
 
Trenutno je zaposlena u JP "Srbijagas" u Kabinetu generalnog direktora i angažovana na projektu izgradnje gasovoda "Turski tok" kao rukovodilac odeljenja u službi finansija.
 
U "Srbijagasu" dobija 95.700 dinara mesečno, a poseduje jedan stan od 38 kvadrata. Kupila je dva automobila - "Fiat Bravo" i "Audi Q3".
 
U Socijalističkoj partiji Srbije, obavlja funkciju potpredsednice Izvršnog odbora Glavnog odbora i predsednice Foruma žena SPS u Vojvodini.
 
Mirka Lukić-Šarkanović
 
Mirka Lukić-Šarkanović završila je Medicinski fakultet u Novom Sadu, a na Klinici za anesteziologiju i ntenzivnu terapiju Kliničkog centra Vojvodine zaposlena je od 2000. godine kao lekar specijalista anesteziologije sa reanimatologijom. Zaposlena je na Stomatološkom fakultetu u Novom Sadu sa zvanjem asistenta sa doktoratom, dok je na Stomatološkom fakultetu u Pančevu docent.
 
Članica je SPS-a od 1990. godine, a prvi put je 2016. godine izabrana za odbornicu Skupštine grada Novog Sada. Ovo bi joj bio treći mandat kao odbornica u Skupštini.

Podsetite se ko su poslanici Srpske napredne stranke u Novom Sadu u našem tekstu OVDE i pratite portal 021.rs jer ćemo u narednim danima objavljivati i ko su Novosađani u drugim poslaničkim grupama. Inače, ovo je najveći broj poslanika iz Novog Sada u republičkom parlamentu u poslednje 22 godine. Kao i uvek, prednjači Beograd sa čak 105 poslanika, dok iz cele Vojvodine ima ukupno 54 narodna predstavnika. 

  • kaja

    07.08.2022 23:49
    SPS
    Gospodja poslanik nije asistent na Stomatologiji, a nije vise ni u Pancevu. Zahvaljujući svojoj partiji postala je brzinski docent na Medicinskom fakultet na Katedri za urgentnu medicinu. Sposobna za sve.
  • Dragan

    06.08.2022 17:13
    SPS
    Do pobede
  • G

    06.08.2022 08:43
    G
    Sve deca i familija bivsih i sadasnjih krpelja! Kada se prekine sa ovim...mozda i ima neke nade! Ali cisto sumnjam jer drzavni novac je najsladji i najsigurniji!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti