Bubnjević i Novaković povukli ostavke

Direktori Lisja i Zavoda za izgradnju grada, Srboljub Bubnjević i Borislav Novaković, povukli su ostavke na direktorske funkcije u tim preduzećima, saznaje Radio 021.  
Direktori Lisja i Zavoda za izgradnju grada, Srboljub Bubnjević i Borislav Novaković, povukli su ostavke na direktorske funkcije u tim preduzećima, saznaje Radio 021. Oni su procenili da ipak nisu u sukobu interesa, te da uz poslanički mandat u Skupštini Vojvodine, mogu zadržati funkcije direktora.

Direktor Lisja, Srboljub Bubnjević, kaže za Radio 021 da je ponudio ostavke na obe funkcije, ali da će narednih dana tražiti od Agencije za borbu protiv korupcije, da proceni da li je u sukobu interesa. On smatra da nije, jer nijedan posao komunalnog preduzeća na čijem je čelu, nema veze sa nadležnostima pokrajine.

"Ne stojimo na stavu da nećemo da podnosimo ostavke. Znači u redu, dajte nam mišljenje da smo u sukobu interesa i podnećemo ostavke. Jer isti slučaj ima i Bogaroški iz GSP-a i dobio je mišljenje Agencije da nije u sukobu interesa. Zašto bismo mi trčali pred rudu", pita se direktor JKP Lisje i poslanik Demokratske stranke u Skupštini Vojvodine.

Međutim, Bogaroški je u sredu podneo ostavku na mesto poslanika, jer nije želeo da bude jedini pokrajinski funkciner s dve funkcije, iako je dobio potvrdu Agencije za borbu protiv korupcije da se ne nalazi u sukobu interesa. U Zavodu za izgradnju grada nam danima ne potvrđuju kako je postupio ili kako namerava da postupi direktor tog gradskog preduzeća, Borislav Novaković.

U Agenciji za borbu protiv korupcije za Radio 021 kažu da su dobili 19 ostavki pokrajinskih poslanika, ali da još ne mogu da otkrivaju njihova imena, odnosno kojih su se funkcija vojvođanski poslanici odrekli.

Podsetimo, agonija o duplim funkcijama traje skoro godinu dana i devet meseci, odnosno od kada je formirana Agencija za borbu protiv korupcije. Prošlogodišnjim izmenama zakona, onima koji su zatečeni na više funkcija, omogućeno je da ih zadrže, ali je Ustavni sud u julu ove godine doneo odluku o nespojivosti funkcija. Na njeno objavljivanje čekalo se do početka septembra, ali se ni danas ne vidi kraj razrešenju ovog pitanja. (D.S.)

  • @Lala - oni nece otici milom

    29.09.2011 05:59
    Pretera ga, Lalo!
    Malo (vise) ste preterali, gospodine Lalo! Vasu konstataciju "naravno da hercegovci zauzimaju sve funkcije u gradu i drzavi gde se cede pare" necu da komentarisem. Neka to bude Vas licni stav, ma koliko da ste neobjektivni. Necu ni to da: "oni se milom nece odreci privilegija".
    Ali da su hercegovci banditi i da im je pljacka u krvi je suvise teska konstatacija koju u najboljem slucaju ne mozete odbraniti. Niti sam hercegovac, niti su mi posebno simpaticni, ali kad bi stavili vagali bojim se da bi u ukupnom skoru pukli. I zato, ako nista drugo ne mozete, mozete sa malo vise paznje pisati te komentare, a ako vec i krecete u zescu ofanzivu onda je normalnije da krenete od sopstvenog dvorista pa sve do hercegovaca i ostalih gorstaka koji Vam ocigledno ne podilaze pod kozu.
  • lala

    26.09.2011 11:52
    oni nece otici milom
    naravno da hercegovci zauzimaju sve funkcije u gradu i drzavi gde se cede pare\

    oni se milom nece odreci privilegija jer su banditi i pljacka im je u krvi
  • lala

    23.09.2011 22:40
    paaa, ako bas moram...
    Uhh... ja bih da sam na mestu gospode "demokrata" vec gledao da odem bar do Novog Zelanda, koji je kako se nasalio jedan duhovit deran, ovih dana veoma prijatno mesto za zivot....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti