Poljoprivrednik Adamović: Nastavak blokada ako nam se niko ne obrati, prihvaćeni manje bitni zahtevi

Nastavak blokada ulica u Novom Sadu može da se očekuje posle 10 časova, a ukoliko se poljoprivrednicima niko iz vlasti ne obrati.
Poljoprivrednik Adamović: Nastavak blokada ako nam se niko ne obrati, prihvaćeni manje bitni zahtevi
Foto: 021.rs

Kako navodi poljoprivrednik Radoslav Adamović, sinoć su oko pola dva odblokirane sve ulice.

"Dogovorili smo se tako radi građana i da bismo pokazali dobru volju, da smo spremni na pregovore. Radikalizacija će sada uslediti ukoliko nam se niko ne obrati. Nemamo više šta ni da pregovaramo zapravo, mi smo svoje zahteve izneli", navodi Adamović ispred Banovine.
Kako kaže, priznaje da je dosta toga što je traženo od Vlade Srbije prihvaćeno, ali reč je o suštinski "nebitnim stvarima".
 
"Cena suncokreta i vraćanje akcize, tu su nam malo izašli i mi to nismo mogli da prihvatimo. Videćemo još uvek šta će biti", navodi Adamović i dodaje da će se naknadno odlučiti kako će blokade biti organizovane.
 
Četvrti dan poljoprivrednici širom Vojvodine dočekuju ispred Banovine.
 
Njihovi traktori su do kasno sinoć blokirali saobraćaj na ključnim saobraćajnicama u gradu, a usled nezadovoljstva ishodom pregovora o uslovima proizvodnje i rada sa Vladom Srbije. Traktori su blokirali saobraćaj duž Bulevara Mihajla Pupina, na raskrsnici sa Jevrejskom ulicom, kao i Varadinski most. 
 
Poljoprivrednici zahtevaju otkupnu cenu suncokreta od minimum 700 evra po toni, subvencije za gorivo, slobodan izvoz poljoprivrednih proizvoda, moratorijum i zamrzavanje kredita, premiju za mleko od 15 dinara po litri, kao i 30 odsto subvencija za đubrivo, a traže i da se proglasi elementarna nepogoda zbog velike suše.
 
Poljoprivrednik Đorđe Grujić rekao je da je definitivno da Vlada nije ispunila ništa i da za takav dogovor nisu ni morali da idu do Beograda.
 
"Dobili smo isto ono što su ponudili prvi dan", naveo je. 
 
Tražili su i da plaćaju gorivo bez akciza, ali im je rečeno da je to nemoguće i da će im vraćati 22 dinara po litru, ali će biti ukinuta zabrana izvoza svih primarnih poljoprivrednih proizvoda.
  • Djekson

    12.08.2022 14:57
    Blokada
    Jako Zanimljivo
    Dok je Opozicija bila Vlast od 2002 pa na ovamo do 2012
    Seljaka nigde nije bilo
    Uzivali u subvencijama i ništa nisu Radili ni Orali ni Posejali
    Niti su Blokirali Ulice Ovako
    Tad su Verovano bili Zadovoljni
    Onim što nisu Imali
    E Sad kad je Drzava Ojacala
    Pa Seljak namirisao pare
    Ajmo pa Blokade
    Pa ovo pa ono
    Sad im Fali

  • Šoksi

    12.08.2022 14:41
    Imali ovo veze sa hrabrom momkom rodjenim u Puli i na funkcini zeta predsednika???Hajde ljudimo šalji bele majice da ih seljaci pocepaju....
  • xqt

    12.08.2022 14:39
    Mito uvek vrši posao
    Mnogi pominju 3 crvene. Kako se situacija razvija biće potrebno mnogo više od 3 crvene da bi se postigli željeni rezultati. Možda će morati da se pređe i na evre. No ovde svako ima svoju cenu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti