FOTO: Umrlica za srpsko stočarstvo kod Banovine

Ručno ispisana umrlica osvanula je na zgradi Banovine u Novom Sadu.
FOTO: Umrlica za srpsko stočarstvo kod Banovine
Foto: 021.rs

Na njoj se navodi da je do smrti stočarstva u Srbiji došlo "hirurškom intervencijom Vlade Srbije".

U potpisu su navedeni građani Srbije.

U toku je četvrti dan očekivanih blokada ulica u Novom Sadu. Poljoprivrednici su s traktorima kod Banovine od kasno sinoć.

  • Koja

    12.08.2022 21:03
    Zvuči neverovatno, ali zar eliminacija stočarske proizvodnje nije upravo to čemu se stremi u svetu. Mi smo svetski lideri u tome poslednjih 30 godina radi se po agendi uništenja stočnog fonda. Tek sada čuje se u svetu priča o štetnosti metana i krava, a mi već korak ispred sveta (mi naše krave sve poklali). Tobože loša cena mleka.
    Gledajući robnu razmenu sa svetom reklo bi se da našu agrarnu politiku vode vegani. Životinje se drže zbog subvencija, meso se kupuje iz uvoznih trgovinskih lanaca. Izvoza nema.

    Nivo humusa spao ispod 0,5 (u vreme Tita bilo 5%)
    Nema farmi nema stajnjaka. Samo djubrivo iz uvoza.

    Farme smrde, životinje imaju prava, meso izaziva bolesti....

  • Agronom

    12.08.2022 14:25
    Poštovani paori
    Poštovana gospodo kao agronom mogu vam reći da ste u pravu ali prema izvezenih mehanizaciji čija vrednost nije ispod ,50000 e , morate da razumete da država nije krava. Muzara, i da morate da razumete položaj države u regionu ovoj situaciji , prvo se podmiruju potrebe države , a tek onda ako pretekne.rszumem da ste u zajmovima, ali ako tražite cenu od 700 e/t to će dovesti do povećanja cena ulja, koju plaćaju potrošači, tako da ovde nema kraja.udružujte se u zadruge. Tako dobijate. Mate rijal povoljnije nego kada ste sami.
  • Peki

    12.08.2022 13:59
    '95 sam pisao diplomski na temu stanje stočarstva u svetu i kod nas već onda smo bili u kanalu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti