VIDEO Poljoprivrednik Slankamenac: Sporimo se s Vladom oko dva i po dinara u ceni za suncokret

Poljoprivrednik Mileta Slankamenac, koji je prisustvovao današnjim pregovorima u Vladi Srbije, kaže da je plan da se blokade nastave - spor stoji zbog dva i po dinara.
VIDEO Poljoprivrednik Slankamenac: Sporimo se s Vladom oko dva i po dinara u ceni za suncokret
Foto: 021.rs

Toliko je razlika u ceni koju pokušavaju poljoprivrednici da dogovore za suncokret.

Oni su svoja očekivanja za cenu suncokreta korigovali na niži iznos i sada traže 73 dinara po kilogramu, dok im Vlada nudi 70,50 dinara, sa svim manipulativnim troškovima.

"Lopta je sada u igralištu uljara. Posle šest sati pregovora, konačno su sve institucije shvatile da su uljare, mlekare, šećerane i ostali, monopolisti. Razlika je sad u nepunih dva i po dinara. Ponuda od 70 dinara je neprihvatljiva, mi nećemo pristati ni na šta što je ispod minimalne cene od 73 dinara, sa svim troškovima", kaže Slankamenac.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Radio 021 (@radio_021)

 
 
Kako dodaje, stigao im je zaključak Vlade o postignutim dogovorima, koji uključuju premije za mleko po ceni od 15 dinara po litri, kao i da niko od učesnika blokada neće biti kažnjen.
 
"Mi nismo pregovore ni napustili, ni prekinuli. Oni se nastavljaju. Zapravo, kad se tih 73 dinara pojave na papiru mi ne moramo ni da idemo u Vladu, neka nam pošalju i mi ćemo potpisati, pečatirati, skenirati i poslati nazad (u Vladu)", navodi on.
 
Rešena je i nafta po ceni od 20 dinara po litri za 80 litara, a do 20 hektara.
 
"Sad se sporimo oko tih dva i po dinara, ne znam kako to ne može da se reši", navodi Slankamenac u Novom Sadu.
  • pobogu

    16.08.2022 08:44
    "Poljoprivrednik Slankamenac: Sporimo se s Vladom oko dva i po dinara u ceni za suncokret"


    Ako se uspete dogovoriti i obecaju vam uslove koje trazite - zaista mislite da ce ispostovati dogovor i odrzati obecanje? Zaista mislite da vas nece potkupljivati i zastrasivati? Oni koji gaze ustav i zakone svakog dana? Oni koji imaju toliko ubistava iza sebe?

    Koliko puta istu gresku ponavljamo?

    "Definicija ludosti je ciniti stalno jednu te istu stvar i ocekivati razlicit rezultat.", Albert Einstein.
  • nije baš tako

    16.08.2022 07:10
    @Nenadov T.Dragan
    To je slama a ne stajsko đubrivo.
    Drugo, policija u Holandiji je pucala bojevom municijom na traktoriste.
    https://youtu.be/kv3MZRz6L_w
  • JustinaNS

    16.08.2022 06:07
    10 miliona evra Srpskoj!
    Iz tekuće budžetske rezerve Vučko sada daje 10 miliona evra za put Rača-Bijeljina u RSrpskoj! Šta ja imam sa Bosancima pa da ih finansiram? Nema para za našu poljoprivredu, poskupeli udžbenici, počinje škola, mnogo gladnih, bolesnih, nezaposlenih...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.