U toku izgradnja doma zdravlja na Vidovdanskom naselju

Radovi na izgradnji novog doma zdravlja na Vidovdanskom naselju u toku su već četiri meseca.
U toku izgradnja doma zdravlja na Vidovdanskom naselju
Foto: Grad Novi Sad

Novi objekat od oko 1.000 kvadrata nalaziće se na uglu ulica Emanuila Jankovića i Aleksandra Nevskog, a nosilac posla je kineska firma China Construction Front Group.

Plan je da ovaj objekat zadovolji potrebe stanovnika Vidovdanskog naselja, Klise i Slane bare kroz usluge opšte prakse (sa osam lekara i sestara), pedijatrije (sa četiri lekara i pet sestara), ginekologije (jedan ginekolog i sestra), stomatologije (za decu i odrasle, ukupno četiri stomatologa i pet sestara), patronaže (četiri patronažne sestre i dve medijatorke) i laboratorije.

Gradilište je danas obišao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i poručio da su stanovnici ovih delova grada dugo godina unazad bili zanemareni, iako "plaćaju iste poreze i dažbine".
 
"Nije samo da gradimo zgradu, već dom zdravlja priprema plan za kupovinu opreme, primili su i nove mlade lekare", naveo je Vučević, koji očekuje da će dom zdravlja biti stavljen u funkciju početkom 2023. godine.
 
Vrednost radova je 206,9 miliona dinara sa PDV-om. Oprema za dom zdravlja koštaće, dodao je Vučević, 83 miliona dinara.
 
On je ovom prilikom najavio početak radova na uređenju Almaškoj kraja za jesen, što je projekat koji se realizuje zajedno sa Pokrajinskom vladom.
 
"Novi Sad mora da čuva svoj DNK, svoje stare delove i da se osveži. Stvarno pravimo fantastičan projekat zajedno s Pokrajinskom vladom, biće to revolucija za Almaški kraj. Sačuvaćemo ga urbanistički, komunalno opremiti, videćete kakav će biti koncept ulica, kolovoza, trotoara, javne rasvete koja je moderna, ali opet upakovana u instalacije koje odišu starim duhom Novog Sada. Imamo konstantne sastanke sa udruženjem Almašani, sa Zavodom za zaštitu kulture Novog Sada, Vodovodom i kanalizacijom, mislim da ćemo krenuti da li od Zlatne grede ili Skerlićeve, tu će negde biti početak radova", naveo je Vučević.
  • Ko, koliko

    16.08.2022 21:04
    Ugradnja
    U toku je izgradnja sa prethodnom ugradnjom....piramidalnom ili po sistemu 1:1....
  • феђа

    16.08.2022 13:01
    КОЛИКО ПРОЦЕНАТА У ЏЕП?
    Колико ће мали узети пара у џеп, ништа није за џаба.
    Пељеше све време градски буџет, односно грађане Новог Сада.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti