Pakleni petak pred Novosađanima: Vodič za preživljavanje

Imamo jednu dobru i jednu lošu vest za vas. Dobra je da je pred nama petak, a loša je da će petak biti paklen.
Pakleni petak pred Novosađanima: Vodič za preživljavanje
Foto: 021.rs

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je na visoke temperature, a i na lokalnu pojavu vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom. 

Sa kišom i bez kiše, Novi Sad petkom uvek živne, jer ljudi izađu na ulice da bi izašli, a ima i mnogo zanimljivih događaja, koji će vam bar na trenutak skrenuti pažnju sa toplotnih i ostalih vremenskih nepogoda.
 
Mi smo tu da vam olakšamo preživljavanje i pomognemo vam da isplanirate još jedan petak.
Vreme
 
Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, minimalna temperatura u Novom Sadu će biti 21 stepen, dok će maksimalna dostići 37 stepeni. Neki drugi portali najavljuju da je moguć skok i do 39 stepeni.
 
Vetar slab i umeren, povremeno i jak jugoistočni uveče u skretanju na zapadni i severozapadni. 
 
Biometeorološke prilike mogu izazvati tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Reumatski bolovi i nesanica su oćekivane meteoropatske reakcije. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana koncentracija.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Autobusi GSP-a na liniji 12 od četvrtka, 18. avgusta menjaju trasu kretanja zbog priključenja vodovoda i kanalizacije u ulici Kotorska 44, od 7 do 15 časova. Pogledajte izmenjen režim saobraćaja OVDE.
 
Delovi Novog Sada, Sremskih Karlovaca, Petrovaradina i Rakovca u petak, 19. avgusta neće imati struje.
 
U Novom Sadu bez električne energije ostaju objekti u ulicama Jaše Ignjatovića 6 i Kosovskoj 43, i to od 10 do 12 časova. Najavljena isključenja za Sremske Karlovce, Petrovaradin i Rakovac čitajte OVDE.
Gde ići?
 
Međunarodna konferencija "Neoavangarda: glas iz vremena" posvećena neoavangardnoj književnosti održava se u Kulturnoj stanici "Svilara". Na konferenciji će učestvovati Edit Kiraly, Roland Innerhofer, Branko Čegec, Slobodan Tišma, Vladimir Kopicl, Nenad Milošević, Silvia Dražić, Dubravka Bogutovac, Nenad Rizvanović, Vojislava Despotova i Gojko Tešić. Početak je u 10h.
 
Letnja žurka "Sweat it out" održaće se u KC LAB od 17 časova. U 21 čas žurka na terasi prestaje i seli se u prizemlje. 
 
Maskenbal "Maskarada nakarada" počinje u 20h u domu b-612, a organizatori vas pozivaju da obučete vaše najbolje najgore kostime "koji su vas proganjali i čiji blam ćete ponosno čuvati u narednim godinama".
 
U Gulag pabu od 20h održava se rokabili veče
 
Ako ste voljni da se malo provozate dalje od grada, u Sremskim Karlovcima u 20 časova otvara se filmski festival. Za 21 čas zakazana je projekcija "Lajanja na zvezde", dok će u 22.45 biti prikazan film "Zlatni dečko".
 
Ispred Kulturnog centra "Mladost" u Futogu, u okviru Zelenog bioskopa Slobodne zone, biće prikazan severnomakedonski film "Zemlja meda". Projekcija počinje u 21h.
 
U kafeu "Intermezzo" u 22h počinje karaoke žurka u organizaciji Erasmus Student Network Novi Sad.
 
U petak je i drugi dan "Tamburica festa" pa na Trgu slobode od 20.30h možete slušati Dečiji tamburaški orkestar "Čuperak", potom takmičenje za najbolji izbor vokalnih solista iz 15 zemalja i zatim koncert Velikog tamburaškog orkestra RTV Vojvodine. 
  • Dragan

    18.08.2022 22:33
    Ah
    Olujno nevreme u Ljublnani vetar vjše od 100 km/h.Oblaci idu ka Bih,Srbiji.Oblak dišai sa severnog Jadrana.U Ljunljani mnogo oštećena,a od oluje u Evropi poginulo 13 ljudi-izvor N1.Treba biti oprezan jer je cela Evropa pod iznenadnom olujom.Negde je vetar bio i 200 km/h

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.