FOTO: Zelenilo zaliva drveće između dva pljuska

Radnici "Gradskog zelenila" nastavili su sa zalivanjem drveća u celom gradu, saopštilo je to preduzeće.

Kako navode, u petak uveče zalivano je drveće, cvetne gredice i živica u centru grada, u Zmaj Jovinoj ulici, zatim u ulici Marka Miljanova, u Kampusu, Kineskoj četvrti, Tolstojevoj, Puškinovoj, Vojvođanskoj, Vere Pavlović i na Bulevaru Evrope.

Zalivano je drveće i na Jugovićevu, na Novom naselju u produžetku Jovana Dučića, kod Lidla, kod Somborske rampe i pored Promenade, kao i drveće i zelenilo u bloku Kaće Dejanović, u ulicama Bate Brkićaa, Braće Dronjak, u novom parku između Novog naselja i Detelinare, Partizanskoj, Ulici Berislava Berića, Save Kovačevića, na Žitnom trgu, u Dimitrija Avramovića, Slovačkoj i Vojvode Šupljikca. 

Danijela Andrić, pomoćnica direktora "Gradskog zelenila" kaže da se, uz zalivanje, biljke prihranjuju vodotopivim đubrivima koje biljke usvajaju lako i koja podstiču njihov rast i razvoj. 
 
- Pored redovne prihrane koja se obavlja rano u prolece i u jesen, biljke se prihranjuju i tokom ovog perioda godine kako bi ojačale i mogle nesmetano da obavljaju osnovne životne procese - kaže Andrić. 
 
 
Kako navode iz "Zelenila", zalivanje i prihranjivanje drveća i zelenila biće nastavljeno i u narednim danima na više lokacija u gradu. 
 
Podsećamo, nakon dužeg sušnog perioda, u Novom Sadu je u petak posle podne pala kiša, koja je padala i u subotu ujutru.
  • Djekson

    21.08.2022 20:27
    Zalivanje
    Prema ovom se vidi da Srbija ima Pametnjakovice na Tone za Izvoz
    Zalivali pa šta kao da je to nešto toliko Vazno
  • Najnovija vest!

    21.08.2022 13:08
    Najnovija vest! Upravo pristiglo!

    Radnici Gradskog zelenila viđeni širom grada kako potpuno, do gole kože mokri od pljuska koji od juče neprestano pada zalivaju sadnice i umeću zelene grane u sasušene sadnice!

    Jeste da imaju kabanice, ali po ovom pljusku, to ne vredi.
    Kao što i njihovo zalivanje pred kraj avgusta ne vredi - pustili su da se bar 1/3 drveća u NS osuši.
  • Gradsko žutilo

    21.08.2022 11:58
    Gradsko žutilo je jedno od najgorih JKP-ova.
    Nigde zelenilo nije u ovako tužnom stanju.

    I je li možda još neko primetio da oni ne umeju čak ni drvored da naprave?
    U drvoredu jedne godine sade mladice jedne vrste, iduće godine rupe popunjavaju sadnicama druge vrste, a sledeće godine sve što se osuši popunjavaju sadnicama 3. vrste.

    Imamo drvorede sa po 3 vrste drveta.
    To, po meni, je ludilo, nestručnost i amaterizam, a sve o našem trošku.

    Austrougarska i SFRJ i svaka druga zemlja na svetu su mogle saditi drvorede sa jednom vrstom, a Gradsko žutilo u NS pod ovom vlašću to ne ume!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti