SSP: Svi komunalni problemi u gradu su doslovce isplivali, gradonačelnik neka spremi čamac

Novi Sad ima ozbiljan problem s infrastrukturom, ocenio je Gradski odbor Stranke slobode i pravde, povodom poplavljenih ulica nakon pljuska prošle noći.
SSP: Svi komunalni problemi u gradu su doslovce isplivali, gradonačelnik neka spremi čamac
Foto: 021.rs
"Svi komunalni problemi u gradu isplivali su nakon oluje koja je tokom noći zahvatila Novi Sad. Doslovce isplivali, jer su brojne ulice u raznim delovima grada satima bile pod vodom", navodi SSP.

Ističu da "veliku količinu vode nisu mogli da prime čak ni odvodi na Limanu, koji dosad nije kuburio sa zadržavanjem vode na kolovozima".

"Ogromna količina padavina za tako kratko vreme u svakom gradu bi izazvala kolaps. Ipak, novosadske ulice su se doslovce pretvorile u reke i satima kasnije bile neprohodne jer postoji ozbiljan problem s infrastrukturom. Pored neodgovarajućeg održavanja odvoda i slivnika, na nekim lokacijama poseban problem predstavlja nestručno postavanje šahtova, koji su viši od kolovoza, te prkose zakonima fizike", ocenjuju u toj stranci.
 
Kažu da "rešenje ovih problema nije jeftino, jer je tek rekonstruisane ulične odvode potrebno ponovo popravljati", a kao  primer navode Ulicu Filipa Višnjića.
 
Pitaju i šta su nadležni u gradu učinili da se pripreme za ovakve situacije, .
 
"Proteklih dana svedočili smo 'šminkanju' zelenila koje se osušilo, kao i zalivanju žbunja između dva pljuska. Novom Sadu nije potrebna 'kozmetika', već ozbiljan plan za borbu protiv sve intenzivnijih efekata klimatskih promena, koji predviđa sistemska rešenja za duge periode suše, kao i iznenadne i intenzivne pljuskove. Ovakve planove imaju svi gradovi u okruženju. Novosadski gradonačelnik u odlasku morao je o tome da misli proteklih godina, a budući da nije – neka spremi čamac", navodi Mara Puškaš, predsednica Odbora za zaštitu životne sredine novosadskog odbora SSP.
  • agatoni,aga,akademik

    22.08.2022 10:09
    ssp
    i rešavanje problema hehe! kakva fantazmogorija , pa oni jadni ne znaju stranku da osnuju i ovu na foru zaposeli !
  • Ja

    22.08.2022 01:19
    Nove zgrade
    Toliko novih zgrada prikljuceni na vec opterecenu kanalizaciju... kaubojstina.
  • cee

    22.08.2022 00:27
    Vučevićev grad kulture
    E moj Vučeviću pa ti nisi kadar da rešiš gradsku kanalizaciju kroz sav urbanističko-gradjevinski kriminal koji se odvija u gradu, a kamo li da budeš premijer. Daj dete božije oladi malo taj mozak i reši vodu da se po gradu ne pliva, ili ćemo postati Venecija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti