Novi pokušaj: Ima li neko da želi da uredi prostor oko Banovine?

Nadležni su krenuli u novu potragu za projektantom budućeg kompleksa Banovine, u okviru kog će biti podzemna garaža, koja je trenutno u izgradnji.
Novi pokušaj: Ima li neko da želi da uredi prostor oko Banovine?
Foto: 021.rs
Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je novi tender, s ciljem da se realizuje ideja partnernog uređenja prostora na uglu ulica Žarka Zrenjanina, Vladike Platona i Jovana Đorđevića.

Prethodni tender je obustavljen budući da nijedna od dve dostavljene ponude nije ispunjavala neophodne uslove. Vrednost ovog posla nije se menjala i iznosi oko sedam miliona dinara.

Rok za javljanje na tender je 5. septembar, a nakon toga će biti poznato da li je pronađen projektant.
 
Kako je 021.rs pisao, kompleks Banovine u budućnosti bi trebalo da bude zelena površina ispod koje će biti podzemna garaža, sa modernim urbanim mobilijarom. Zadatak projektanta biće da uradi geodetska snimanja celog terena i analizira trenutnu situaciju, da uzme u obzir sve instalacije, uradi elaborat i predvidi partnerno uređenje koje će oblikovati ovaj prostor u skladu s funkcijom garaže.
 
Projektantima se sugeriše da razmotre mogućnost izgradnje česme, uz ostale delove urbanog mobilijara poput klupa, držača za bicikle, korpi za otpatke, javnog osvetljenja, zelenila...
 
Podzemna garaža, koja je u izgradnji, sastojaće se od dve podzemne etaže sa vertikalnim komunikacijama do nivoa prizemlja, što će biti potrebno povezati s širim okruženjem. Kolski prilazi planiraju se iz Banovinskog prolaza i Ulice Vladike Platona.
 
Detaljnije o izgledu ovog prostora u budućnosti saznajte OVDE.
  • bora

    25.08.2022 09:07
    voda
    Zivim u blizini,igrali smo cesto fudbal na travnjaku ispred
    Banovine, na tom mestu gde se gradi garaza uvek je bila
    voda do kolena u bilo kojem delu godine.
  • Vlade

    24.08.2022 22:13
    Ovaj projekat na renderu… izgleda užasno. Ovo je nedelo.
  • Tamara

    24.08.2022 19:59
    Banovinski park
    Je bio poslednja zelena oaza.Samo vratite kako je bilo,nista lepse necete smisliti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti