FOTO: Pogledajte kako će izgledati kompleks Banovine nakon izgradnje podzemne garaže

Kompleks Banovine u budućnosti trebalo bi da bude zelena površina ispod koje će biti podzemna garaža, sa modernim urbanim mobilijarom čiji izgled sada otkriva 021.rs.
FOTO: Pogledajte kako će izgledati kompleks Banovine nakon izgradnje podzemne garaže
Foto: 021.rs

Upravo je raspisan tender za izradu tehničke dokumentacije parternog uređenja kompleksa Banovine, odnosno prostora na uglu Žarka Zrenjanina, Vladike Platona i Jovana Đorđevića.

Na ovoj lokaciji, površine oko 10.500 kvadrata, gradiće se podzemna garaža sa zelenim krovom, za šta su pripremni radovi u toku.

Zadatak projektanta kog izabere Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije je da uradi geodetska snimanja celog terena i analizira trenutnu situaciju, da uzme u obzir sve instalacije, uradi elaborat i predvidi partnerno uređenje koje će oblikovati ovaj prostor u skladu s funkcijom garaže.
 
Izabranom projektantu sugeriše se da razmotri mogućnost izgradnje česme, uz ostale delove urbanog mobilijara poput klupa, držača za bicikle, korpi za otpatke, javnog osvetljenja, zelenila...
 
 
Inače, podzemna garaža se sastoji od dve podzemne etaže sa vertikalnim komunikacijama do nivoa prizemlja, što će biti potrebno povezati s širim okruženjem. Kolski prilazi planiraju se iz Banovinskog prolaza i Ulice Vladike Platona.
Takođe, projektom se traži ukomponovanje video-nadzora, kontrole pristupa, Wi-Fi mreže, LED displeja i drugih softverskih opcija.
 
Zelenilo koje je u planu je raznovrsno - drvoredne sadnice, vertikalno i krovno zelenilo, zaštitno zelenilo, multisistem sadnice.
 
Tender za odabir projektanta otvoren je do 17. juna. Vrednost ove nabavke je sedam miliona dinara.
  • ja

    20.06.2022 11:05
    svasta
    a oni prvo kopaju pa onda razmisljaju kako ce uraditi, jel to samo meni tako izgleda...
  • Butterlfy

    20.06.2022 09:58
    A gradska kanalizacija
    A sta ćemo sa smradom na keju od kanalizacije. Kada će to doći na red?
  • Gradjani

    18.06.2022 20:07
    E Lole Lole
    ne lupetaj već dokaži takvu glupost. E Lole Lole....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti