FOTO, VIDEO: Kafići iz Modene preseljeni, počelo i premeštanje komunalne infrastrukture

U centru je počela primena novog režima ulaska u pešačku zonu zbog gradnje podzemne garaže u Ulici Modene. Pojedine bašte kafića iz ove ulice su premeštene u Ilije Ogranjovića ili na Trg slobode.
FOTO, VIDEO: Kafići iz Modene preseljeni, počelo i premeštanje komunalne infrastrukture
Foto: 021.rs

U delu Ulice Modene, gde će se nalaziti podzemna garaža, mogu se sresti radnici "Inobačke", jednog od koncesionara, koji će graditi ovaj objekat. Za sada se postavlja ograda oko gradilišta, a tu su i radnici koje je angažovao "Vodovod" kako bi se premestila podzemna instalacija.

Premeštanje vodovodnih cevi bi trebalo da traje 60 dana, koliko će trajati i izmeštanje kanalizacionih cevi. Osim njih, posla će imati i radnici koji će biti angažovani na radovima u vezi sa toplovodom, elektromreži, telekomunikacionoj mreži i drugim poslovima.

Sa početkom radova potpuno je onemogućen prolaz svih vrsta vozila i ovim delom centra mogu da se prolaze još samo pešaci. Od danas je počela i puna primena novog režima ulaska u pešačku zonu za vozila sa dozvolom. To znači da se za ulazak u pešačku zonu koriste Gimnazijska, Njegoševa i Kralja Aleksandra (pored kafića "Trčika"). Tu su smešteni i radnici "Parking servisa", koji pomeraju čunjeve kako bi propustili vozila sa dozvolom. 
 
 
Radovi u centru su doveli i do pomeranja pojedinih bašta kafića, odnosno morali su da ih smanje. Bašta "Petrusa" premeštena je na kolovoz i parking u Ilije Ognjanovića, dok je "Modena kafe restoran" baštu premestila na trotoar Trga slobode. 
 
 
Radovi u Modene će trajati naredne dve godine. 
  • Sale NS

    04.06.2022 15:01
    Znači, ne verujem!
    Kako li će reagovati vlasnici kafića/restorana sa velikim baštama, naročito dva sa krajeva, zaista mi nije jasno. Najavljene su dve godine az radove što podtazumeva ovo i naredna dva leta. Taj gubitak se ne može izmeriti . A poseban hit je vožnja kroz Njegoševu, za to je trebao baš neki advanced brain da osmisli! I na kraju ono najvažnije, zamislite snabdevanje građana iz Tanurdžićeve palate, dolske hitnih službi... NEČUVENO!
  • DUŠANKA STOJADINOVIĆ

    03.06.2022 09:57
    PODZEMNE GARAŽE
    Od svih predloga koje građanstvo "nudi" možda bi ipak bilo najcelishodnije napraviti dve garaže.Jedna podzemna koja je predvidjena na uglu Ilije Ognjanovića i druga pandam Tanurdžićevoj palati,podzemno-nadzemna i tako donekle rešiti problem koji nas je snašao sa ovolikim saobraćajem u gradu koji nije baš predviđen za ovoliki živalj.Istovremeno bi rešili eventualni novonastali problem koji bi mogli da naprave urbanisti sa idejom gradnje stambeno poslovne zgrade u samom centru ne bi li došli do još većih para u navodnom gradskom budžet.Naravno cenovno po kvadratnom metru (po ugledu na Beograd na vodi )od oko 6-8 hiljada eura (možda malo manje)i eto nama veselja.Uslov pri kupovini -Mora biti VIP osobA.
  • Ns

    31.05.2022 15:40
    Uzas! Izgleda da sve sto je lepo mora da se upropasti. Ko samo smislja ovako cudne ideje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti