FOTO: Laza Kostić se "odmara" u hladu ispod koprivića, dobio čak i "jastuk"

Spomenik pesniku Lazi Kostiću iz Ulice Modene položen je ispod drveta koprivić.
FOTO: Laza Kostić se "odmara" u hladu ispod koprivića, dobio čak i "jastuk"
Foto: 021.rs

Spomenik je sa svog mesta na zelenoj površini na polovini Ulice Modene pomeren zbog radova koji su počeli na ovoj lokaciji. Trenutno se premešta komunalna infrastruktura zbog gradnje podzemne garaže.

Kako se uverio 021.rs, spomenik pesniku je položen ispod drveta koprivića tako da ne dodiruje zemlju, već je na drvenim letvama, dok je glava položena na kesu napunjenu nečim mekanim. Na način kako je položen spomenik jasno je da su se izvođači radova potrudili da ne bude oštećen. 

Za sada nema inforamcija iz lokalne uprave šta će biti sa spomenikom Lazi Kostiću tokom dvogodišnjih radova, da li će biti u nekom magacinu ili će, kako se nezvanično moglo čuti, privremeno biti premešten na zelenu površinu nedaleko odatle, na zelenoj površini naspram Banovine, gde se nalazi spomenik Mihajlu Pupinu, a gde je bilo taksi stajalište. 
 
 
Kažimo da nije poznato ni da li će spomenik Lazi Kostiću biti vraćen na isto mesto u Ulici Modene nakon završetka radova, jer treba da bude urađeno i parterno uređenje ulice čime će ona dobiti potpuno novi izgled. 
  • pajo patak

    07.06.2022 14:08
    @Лиманац
    svaka čast tebi na maloumnom komentaru.
  • Milo

    07.06.2022 13:32
    Komentar
    Ja sam do sada mislio da ovo samo mogu da urade u Nišu i u južnoj Srbiji.
  • Mile

    07.06.2022 13:08
    .
    Odmori malo čika Lazo!!!
    Zaslužio si!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti