Performans aktivista za prava životinja u subotu u Zmaj Jovinoj: Filmovi koje ne vidite na TV-u

Performans "Kocka istine" održaće se u subotu, 3. septembra u Zmaj Jovinoj ulici.
Performans aktivista za prava životinja u subotu u Zmaj Jovinoj: Filmovi koje ne vidite na TV-u
Foto: Pixabay
Kako je najavila organizacija za zaštitu prava životinja "Bezimeni za bezglasne", u pitanju je miran javni nastup sličan umetničkom performansu koji će okupiti aktiviste za prava životinja iz različitih krajeva Srbije kako bi ukazali na nehuman tretman životinja u praksi fabričkog uzgoja i javnost pozvali na saosećajan život koji ne uključuje patnju drugih. 
Kako je najavljeno, akcija podrazumeva prikazivanje filmova koje javnost nema priliku da vidi na malim ekranima. 
Zainteresovani će imati priliku da razgovaraju s predstavnicima nevladinih organizacija i da se kroz konstruktivnu diskusiju upoznaju sa stilom života koji isključuje iskorišćavanje i zlostavljanje životinja.
 
Događaj će početi u 17.30 časova
 
Akcija "Kocka istine", koja se u svetu do sada održavala pod imenom "Unity Cube", po prvi put je upriličena kod nas 2019. godine u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, kada je okupila više od 60 aktivista iz zemlje i inostranstva.
  • Обсервер

    02.09.2022 10:50
    Мења се
    Да ли због ових активиста, или из неких других разлога, у сектору производње јаја, мењају се услови држања животиња. Све више је тзв. волијера, где се живина слободно креће, значи, напушта се начин држања у тесним кавезима.
  • Mile

    02.09.2022 09:16
    Primer
    Jednom na Exitu, devojka iz ovog udruzenja, trazila je rizlu mom prijatelju i pricala pricu... Dok je prijatelj vadio rizlu iza ledja su ga zaskocili njeni prijatelji inspektori. Pretres, marihuana, privodjenje. Hvala udruzenju i njenim clanovima
  • Nemanja

    02.09.2022 09:09
    A kada ce biti performans za promenu vlasti?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti