Bečki Burg teatar otvara 49. Infant

Drama "Gospođica Julija" u izvođenju bečkog pozorišta Burg theater otvara 49. INFANT, danas, 10. septembra, u 18 časova u SNP-u, na sceni "Jovan Đorđević".
Bečki Burg teatar otvara 49. Infant
Foto: 021.rs

Bečka "Gospođica Julija" premijeru je imala prošle godine. Rediteljka predstave Mateja Koležnik kaže da gledamo priču o dva izgubljena bića – gospodarici i slugi, koji jedne vrele ivanjske noći imaju glupi seks, a onda moraju da preuzmu odgovornost za svoje postupke – ispostaviće se – kobne…

Danas se ponovo nalazimo u periodu tranzicije u kojoj je sigurnost sve manja. Delimo istu nesigurnost o kojoj su pisane drame iz kasnog 19. veka, i danas toliko relevantne jer podsećaju na poruke iz perioda prevrata. Mi smo danas, na neki način, jednako izgubljeni kao Žan i Julija, akteri Strindbergove drame, kolebljivi i dezintegrisani. I uvek – nekada kao i danas, kada dvoje sanjare, a treći spletkari, nema sumnje ko će prigrabiti vlast…
Nacionalno pozorište Mađarske izvešće sutra, 11. septembra, predstavu "Vojcek" u režiji Atile Vidnjanskog, a narednog dana, 12. septembra publici u Novom Sadu predstaviće se slovenački reditelj Žiga Divjak sa predstavom "Talog".
 
INFANT će 13. septembra zaokružiti Srpsko narodno pozorište sa predstavom "Kafka Machine", reditelja Veljka Mićunovića.
 
Što se tiče pratećeg programa, na ovogodišnjem festivalu predviđeno je javno čitanje najnovije drame Dejana Dukovskog "Poslednji balkanski vampir", nastale u vremenu kada se govori o tome kako su se neke stvari povampirile u našim društvima.
 
O najboljima na 49. INFANT-u odlučivaće žiri u kojem su hrvatski glumac Ozren Grabarić, ovdašnja rediteljka Sonja Petrović i dramaturškinja Nikolina Đukanović.
 
Sve predstave igraju se u Srpskom narodnom pozorištu. Sve se izvode na velikoj sceni  "Jovan Đorđević", osim novosadske predstave koja se igra na maloj sceni "Pera Dobrinović".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti