FOTO: Srušen deo "Doline gladnih" kod Novosadskog sajma, evo šta će biti umesto kioska brze hrane

Polovina novosadske "Doline gladnih" od ponedeljka više ne postoji jer se objekti ruše zbog izgradnje stambenog kompleksa "Bobar gradnje" na toj lokaciji.
FOTO: Srušen deo "Doline gladnih" kod Novosadskog sajma, evo šta će biti umesto kioska brze hrane
Foto: 021.rs

Ulica braće Popović je tako ostala bez jedne trafike i dva kioska brze hrane koji su godinama bili glavni simboli "Doline gladnih".

Ovde je najduže bio "Index Maja" koji se tu nalazio decenijama, a u kioscima kojih je ranije bilo više, menjali su se zakupci, ali su mahom služili za prodaju girosa, kobasica i drugih jela s roštilja.  
Ovaj deo Ulice braće Popović je baš zbog ovih kisoka brze hrane postao poznat među Novosađanima kao "Dolina gladnih", jer je i na drugoj strani ulice, u lokalima u stambenim zgradama, vremenom počela da se prodaje brza hrana gde se u svako doba dana i noći, tokom cele godine, mogla kupiti klopa.
 
Koliko se moglo videti po obaveštenjima na srušenim kisocima, objekti će nastaviti da rade na drugim lokacijama, "Index Maja" u Futoškoj 14, a "Gyros master" na stadionu "Karađorđe" i u Temerinskoj 16. 
 
 
Novosađani koji su prolazili i videli rušenje kioska su uglavnom bili iznenađeni. 
 
S druge strane, kako je 021.rs ranije pisao, već godinama se zna da će kiosci biti uklonjeni jer je Grad obližnju zelenu površinu na kojoj su godinama bili napušteni magacini, a koji su srušeni, predvideo za stambenu izgradnju, a uz to, doneti su i odgovarajući urbanistički planovi. U jednom trenutku se čak predviđalo da počne gradnja solitera od 16 spratova, ali se to pre prodaje ovog građevinskog zemljišta smanjilo na upola manje. 
 
Kako je 021.rs saznao, vlasnik parcela je postao "Bobar gradnja" koji je u julu plac od 7.000 kvdarata kupio od Novog Sada za oko 6,5 miliona evra, dok je prethodno od privatnih lica pribavio oko 1.000 kvadrata. 
 
 
Na uglu ulica Braće Popović i Branka Bajića će sada biti izgrađena zgrada visine od sedam, osam spratova, dok će ispod biti bar jedna podzemna etaža za garažu. Radovi će početi narednih meseci, a "Bobar" je tek podneo zahtev za lokacijsku dozvolu. Prvo treba da uslede radovi  JP "Novi Sad - Gas" na premeštanju merno-regulacione stanice "Detelinara" koja se nalazi pored srušenih kioska brze hrane.  
  • Milan

    03.09.2022 08:22
    6,5 mil eur
    6.500.000eur za 7000 kvadrata, izađe kvadrat zemljista 928eur, nema šanse, tu nesto ne štima
  • Novosađanka

    02.09.2022 23:33
    Zvanicno najruzniji grad
    Nekad najlepsi grad u Srbiji polako postaje najruzniji, zahvaljujuci bahatim investitorima koji nekako u drzavi sa prosecnom platom od oko 40000 din "odnekud" imaju milione (koje niko ne proverava odakle im) i kupuju pola grada. Sve stare i lepe gradjevine se ruse, sve zelene povrsine zamenjuju ruznih betonskim visespratnicama koje pucaju posle 3 godine po fasadi, i u kojima su zidovi od kartona, a instalacije sumnjive i pocinju da propadaju za par godina. Nema vise parkinga ni za 20% vozila, ne mozes setati a da se ne sudaras sa nekim, guzve u saobracaju su nenormalne, za manje para stignes taxijem do Futoga nego sa Limana 2 do centra. I oni i dalje "urbanizuju" odnosno grade i uzimaju pare! Dokle bre! Dok ne bude sve u betonskim lose izgradjenim soliterima? Pa one bre zgrade iz 1965 su boljeg kvaliteta od tog smeca sto se gradi a bice 2000 e po kvadratu min! I ovo NIJE grad za toliko ljudi, prosto nije realno, mali je! guramo se, nema mesta, sve je pretrpano cak i skole i zabavista, svi lepi, starinski delovi grada su unisteni, stare kafane, parkovi, cemu *bote! Nema vise mesta! Sto drzava ne ulaze u sela, infrastrukture sela, kanalizacije, vodu, struju i zastite od poplava, institucije pa da bezimo tamo? Jer da se ulaze, prva bih se spakovala iz ovog pakla u sta su pretvorili ovaj grad. Ali sela nam trule, ni vode nemaju. Sramota!
  • Detelinarac

    01.09.2022 16:51
    Cisto da dodam, ova dolina je na Detelinari poznata kao Dolina Kalorija, a ne Dolina Gladnih...ali moze i jedno i drugo, realno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti