Četvrtak pred Novosađanima: Obnova gradiva prvog dana škole, ali i početak festivala "Obnova"

Tmuran četvrtak pred Novosađanima donosi zanimljiva dešavanja i nesigurnu vremensku prognozu.
Četvrtak pred Novosađanima: Obnova gradiva prvog dana škole, ali i početak festivala "Obnova"
Foto: 021.rs

Ovo je i dan kada se školarci vraćaju u đačke klupe, a sa njima i učitelji, nastavnici i profesori.

Deo prosvetnog sveta počeće prvi radni dan, tradicionalno štrajkom, tako da nemojte da se začudite ako vidite ljude sa natpisima i zastavama ispred Banovine oko podne.

Četvrtak Novosađanima donosi i neka zanimljiva dešavanja, a za sva uputstva, preporuke, obaveštenja i upozorenja, tu smo mi.
 
Vreme
 
U Novom Sadu su mogući pljuskovi s grmljavinom.
 
Duvaće slab i umeren vetar, u zoni pljuskova pojačan, severni i severoistočni. Minimalna temperatura biće 16, dok maksimalna neće prelaziti 25 stepeni.
 
Očekivane biometeorološke prilike će relativno nepovoljno uticati na osetljive osobe. 
 
Tegobe su moguće kod hroničnih bolesnika, a posebno se astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom preporučuje da poslušaju savete lekara. Kod meteoropata će najizraženiji biti reumatski bolovi i glavobolja.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Prvi septembar je standardno i dan kada autobusi Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća počinju da saobraćaju po novom redu vožnje. Novi red vožnje u odnosu na letnji podrazumeva veći broj polazaka, usklađenih sa potrebama putnika u narednom periodu.  
 
O vremenskim korekcijama polazaka građani mogu da se informišu preko vebsajta GSP-a, kao i na prodajnim mestima preduzeća.
 
Od 1. septembra ponovo će na snazi biti polasci koji su u redu vožnje označeni kao "đački".
 
Delovi Novog Sada, Ledinaca, Petrovaradina i Rakovca u četvrtak neće imati struje. Reč je, uglavnom, o kraćim isključenjima osim u Petrovaradinu i Rakovcu. Za koja naselja, delove grada i ulice se najavljuju isključenja čitajte OVDE.
 
"Vodovod" za sada ne najavljuje nikakva isključenja vode ili sanacije havarija. O tome ćete svakako biti informisani ukoliko ostanete uz 021.rs. Takođe, najnovije informacije o isključenjima, ali i o stanju na putevima čućete uživo na našem radiju.
Gde ići?
 
Performans "Totalna rasprodaja umetnosti" izvodiće se od 1. do 4. septembra, od 18.00 do 00.00 časova u Kreativnom distriktu u Novom Sadu, ispred Kulturne stanice Liman.
 
Poslednje izložbe Dunavskih dijaloga 2022 biće otvorene u četvrtak na nekoliko lokacija. U Likovnom salonu KCNS svoje radove od 18h, "Impulsi Dunava", izlaže mlada novosadska umetnica, Tijana Jevrić.  U galerijama SULUV, Malom likovnom salonu, Galeriji Bel art i novootvorenoj Galeriji Akademije umetnosti na Bulevaru Mihajla Pupina, novosadskoj publici biti predstavljeni radovi zajedničkog naslova Maribor 2012 - Novi Sad 2022: Priroda umetnosti, savremenih slovenačkih umetnika. Otvaranje je u 18.30h. 
 
Premijera predstave "Nasuprot vetru - odgovor na slet" zakazana je za 19 časova. Predstava se igra u Distriktu (Kineskoj četvrti).
 
U četvrtak 1. septembra u 19 časova, u Kreativnom distriktu, Bulevar Despota Stefana 5 (5/1), Novi Sad, biće otvorena izložba u okviru projekta "Pomeraj u kôdu", u organizaciji Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine. Otvaranje je u 19 časova.
 
Tradicionalni "Language Exchange Club" u Radio kafeu zakazan je za 20 časova. 
 
Bend "Rush to Relax" nastupiće u Omladinskom centru CK13. Koncert počinje u 21h. 
 
U četvrtak je i prvi dan Flimskog festivala "Obnova". Između ostalog, prvog dana festivala možete pogldati remasterizovanu verziju filma "Ko to tamo peva", "Ne igraj na Engleze", "Frau Ajnštajn" i "Neka druga žena". Rezervacija je neophodna, a ulaz je besplatan. Više o repertoaru možete pogledati na sajtu FF "Obnova". 
 
Osmi dan svira u Lazinom teletu. Svirka počinje u 22h.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti