Novo kulturno naselje u saradnji sa srpskim i japanskim umetnicima otvara virtuelni Kulturni centar

Otvaranje virtuelnog Kulturnog centra Metroplex 2022-2122 održaće se u subotu 10. septembra, u sklopu 21114 film festa.
Otvaranje digitalne instalacije zakazano je za 17 časova na lokaciji budućeg Kulturnog centra Novo naselje, odnosno na glavnom bioskopu 21114 film festa - livada kod baraka na adresi Bate Brkića 34 -prekoputa škole "Milan Petrović".
Metroplex 2022-2122 će građanima Novog Sada omogućiti da osete kako bi kulturni centar izgledao u prostoru, a takođe će ponuditi i drugačije iskustvo u doživljaju kulturno-umetničkih sadržaja kroz mobilnu/web aplikaciju srpskog i japanskog umetnika.
Kulturni centar na Novom naselju, biće virtuelno prikazan kroz vizuelni medij augmented reality - proširenu stvarnost koja je kombinacija virtuelnih objekata i realnog sveta.
 
Futuristički koncept stogodišnjeg razvoja kulturnog centra kroz oči novosadskog umetnika Dejana Ilića i Akinori Oišija iz Osake, biće predstavljen u mesec dana trajanja instalacije u periodu od 10. septembra do 9. oktobra. 
 
Početna tačka je arhitektonski projekat autorskog tima Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu koji čine: Dragana Konstantinović, Slobodan Jović, Miljana Zeković, Maja Momirov, Višnja Žugić i Bojan Stojković, koji je nastao u okviru projekta Novi Sad 2022.
 
Pored samog objekta, biće prikazane izložbe srpskih i japanskih umetnika.
  • Vladimir

    01.09.2022 22:10
    Super
    Bravo za NKN !!!
  • Obrad

    01.09.2022 00:33
    o da
    Kultura nam je generalno virtuelna

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti