FOTO Za dobro jutro: Novosađanin zapazio cisternu iz koje "na divlje" teku fekalije u kanalizaciju

Poznato je da se divlji istakači fekalija u gradsku kanalizaciju više ni ne kriju od građana, ali ni od nadležnih službi, koje ne mogu da izađu na kraj s ovim problemom.
FOTO Za dobro jutro: Novosađanin zapazio cisternu iz koje "na divlje" teku fekalije u kanalizaciju
Foto: 021.rs

Novosađanin Dragoljub S. uočio je u subotu oko 11 časova nepoznatog privatnika "u akciji" na uglu Heroja Pinkija i Ive Andrića, na Limanu IV.

Iz cisterne je, kako kaže ovaj građanin, nepoznata tečnost ispuštana u javnu kanalizaciju. "Na moje pitanje kako se zove firma čiji je kamion, od suvozača sam dobio odgovor: 'Nema firme'".
Kako privatnici koji građanima prazne septičke jame bez imalo blama i usred dana nekažnjeno čine ovo što čine?
 
 
Razlog je činjenica da nadležni organi, a konkretno komunalna milicija, moraju pojedinca ili grupu počinilaca da uhvate na licu mesta u toku kršenja zakona, odnosno istakanja fekalija u kanalizaciju. To je retko slučaj, što dokazuje i praksa nadležnih o kojoj je 021.rs pisao nebrojeno puta.
 
Poslednji put smo na ovu nelegalnu praksu ukazali u junu ove godine, kada su dvojica Novosađana u istom danu zatekla na delu dvojicu vozača cisterni na dve lokacije. 
 
Najčešće lokacije za pražnjenje cisterni punih fekalija su deo Klise (od Primorske ulice prema Bulevaru Evrope), Radna zona Sever II (ulice Privrednikova i Novosadskog partizanskog odreda) i obodni delovi Novog naselja (Bulevar vojvode Stepe, Bulevar kneza Miloša) i raskrsnica Bulevara patrijarha Pavla i Somborske ulice).
  • NS

    08.09.2022 05:57
    Isto nam vata
    Te iste fekalije ce zavrsiti u Dunavu kao i sve ostale iz grada.Najveci problem je u filtriranju istih ali gradska vlast misli da onda ribe nebi imale sta da jedu
  • Rale

    07.09.2022 10:30
    Naša zemlja je u svakom slučaju stecište fekalija u svakom domenu. Nama trebaju prečistači politike, društva, porofičnih vrednosti, ali i tolerancije. Kad se to desi više neće biti divljih firmi koje ne plaćaju porez a ubiraju pare za odvoženje fekalija i znalo bi se gde se te fekalije istaču.
  • Vidoje

    06.09.2022 21:10
    Kanalizacija
    Valjda je bolje sto prazni u kanalizaciju,nego da je ispraznio pored puta ili u parkic,itd...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti