Vojvodina dala 800 miliona dinara za sređivanje novosadskih ulica: Pogledajte gde će se sve raditi

Ugovor o finansiranju radova u dvadesetak novosadskih ulica, u vrednosti od 800 miliona dinara, potpisan je u Banovini.
Vojvodina dala 800 miliona dinara za sređivanje novosadskih ulica: Pogledajte gde će se sve raditi
Foto: 021.rs
Ugovor su potpisali pokrajinski premijer Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Tom prilikom je navedeno da će Novi Sad sa ovih 800 miliona dinara svoj Program održavanja putne privrede povećati za 60 odsto, jer je do sada u njemu bilo 1,2 milijarde dinara.
 
"Veliko hvala Pokrajinskoj vladi na ovoj odluci, a to je samo jedan u nizu zajedničkih projekata koje sprovodimo, kao što su ulaganje u očuvanje Almaškog kraja i projektovanje i izgradnja novog pešačko-biciklističkog mosta. Razmatrali smo predlog koje će ulice do kraja godine biti rehabilitovane, a obuhvaćeni su, kako urbani delovi grada, tako i prigradska naselja i industrijske zone", navodi Vučević.

Na spisku su, između ostalih, manje ulice u Sremskoj Kamenici, deo Veternika, Bulevar Jovana Dučića, Bulevar Mihajla Pupina (od Žarka Zrenjanina do Varadinskog mosta), Futoška ulica, deo Telepa i Detelinare, Hajduk Veljkova ulica do Rumenačkog puta, Bulevar Jaše Tomića (od Kisačke do Stevana Doronjskog), Kisačka, Doža Đerđa, Gagarinova, Save Kovačevića, Kosovska, Jovana Subotića, Ulica Bajči Žilinskog, Primorska, deo Beogradskog Keja od novog mosta do Danubiusa, kao i ulice Radomira Raše Radujkova, Jovana Popovića (od Subotičke do Bulevara Patrijarha Pavla), Janka Čmelika i Ilariona Ruvarca.

Sredstva se izdvajaju na osnovu drugog po redu rebalansa pokrajinskog budžeta za 2022. godinu, koji je povećan za oko šest milijardi dinara u odnosu na prethodni presek. 
 
Vojvođanski premijer Igor Mirović kaže da je izuzetno zadovoljan činjenicom da su se timovi iz Pokrajinske vlade i Grada odlično organizovali i pripremili važan posao za sve građane, a to su rehabilitacija i rekonstrukcija velikog broja ulica u gradu.
 
On je najavio nastavak dalje saradanje sa Novim Sadom, kako u vezi sa Almaškim krajem i gradnjom biciklističko-pešačkog mosta u podnožju Petrovaradinske tvrđave, tako i na drugim projektima, dodajući da nas narednih dana očekuje raspisivanje javne nabavke za rekonstrukciju Studija M i za gradnju novog Muzeja 2021. 
 
"Nastojaćemo da obezbedimo sredstva i za izgradnju potpuno novog terena s veštačkom travom na đačkom igralištu, s obzirom na to što smo pre dve sedmice sanirali atletsku stazu. Završili smo i projektnu dokumentaciju za uređenje platoa ispred Muzeja savremene umetnosti. Zajedno s Gradom investiraćemo i u rekonstrukciju desetak školskih igrališta. Imamo jedan kontinuitet zajedničke dobre saradnje i puno posla, moramo i više nego do sada ulagati da bismo mogli da pratimo trend razvoja grada i kada je reč o broju stanovnika i kada je reč o ustanovama i institucijama koje treba da dobiju adekvatan prostor ili da budu uređene na bolji način", poručuje Mirović.

On podseća i da je pre desetak dana pokrenuta inicijativa za izgradnju Naučno-tehnološkog parka 2, koja će prvo ići kroz izmenu urbanističkih planova pošto se radovi planiraju kod Mašinskog fakulteta. 

  • Ljiljana

    08.09.2022 21:12
    Telep!!
    Sta je sa ulicom Senteleki Kornela!??? U martu ste obecavali da ce biti sredjena a sad nista?? Sramota!
  • lalos

    08.09.2022 00:13
    kosovska? deo od mosta do danubiosa???? ste vi normalni? ajde ceo grad ogradite, neka niko ne moze iz avlije da izadje. cuj kosovska! ulica sredjena pre nekog vremena, sad ce glavnu zilu opet pespotrebno da zaglave! kako da odem do keja? helikopterom?
  • Ledinčan

    07.09.2022 20:55
    Prigradska naselja
    Šta je sa nama koji smo u prigradskim naseljima. Obratićete se nama za izbore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.