FOTO: Sređuje se okolina zgrade sa stanovima za izbegle u Veterniku

Radnici "Put investa" rade na infrastrukturnom opremanju bloka za stambeno zbrinjavanje izbeglih lica u ulici Milana Tepića u Veterniku.
FOTO: Sređuje se okolina zgrade sa stanovima za izbegle u Veterniku
Foto: 021.rs
Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) navodi da će se ovim radovima poboljšati uslovi života za stanovnike 94 stambene jedinice.
Radovi su vredni 36 miliona dinara i podrazumevaju izgradnju saobraćajnih površina, spoljnih instalacija vodovoda i kanalizacije i javnog osvetljenja.
Planirane saobraćajne površine obuhvataju kolski prilaz stambenom objektu, kao i pripadajući parking i pešačke staze, te povezivanje predmetnog prostora na postojeću saobraćajnu mrežu.
 
"Saobraćajne površine gradiće se u četiri kraka, a kolski i pešački pristup će biti omogućen preko postojeće Ulice Milana Tepića. Nova saobraćajnica imaće 66 parking mesta, sa upravnom šemom parkiranja. Oko samog objekta predviđen je trotoar promenljive širine, kao i ulazni trotoar, a pristup objektu za osobe sa invaliditetom biće obezbeđen preko pešačke rampe adekvatnog nagiba. Odvođenje atmosferskih voda regulisano je nivelacijom saobraćajnih površina i slivničkim rešetkama", navodi UGZI.
 
Osim saobraćajnih površina, ova investicija podrazumeva i priključenje vodovodne i kanalizacione mreža u samom bloku na postojeću uličnu mrežu, kao i postavljanje 22 stuba javnog osvetljenja. 
 
Prema ugovorenom roku, radovi će trajati do kraja novembra.
 
UGZI navodi da će se narednom periodu pristupiti i pejzažnom uređenju ovog prostora, koje podrazumeva humuziranje, sadnju trave i drveća, kao i postavljanje urbanog mobilijara.
  • Dragica

    21.02.2023 19:04
    Stanovi u Veterniku.94 stamben
    Kad se sele ljudi u Veternik trebali su prosle god u martu. U l. Milana Tepica.
  • Xxy

    09.09.2022 20:11
    Ima nas po tudjom kucama mi smo izbeglice gradjani drugog reda Nekom stan nekom kuca nekom gradjevinski materijal da se dobro siri i dizel vile.Mi kadbkonkurisemo neko ispod crte za nekog nema para.Mozemo zahvaliti humanim gradjanima sto nas neisteraju na ulicu i ako bi sa punim pravom mogli ali jos postoji humanost da nismo na ulici.
  • JA

    09.09.2022 07:22
    Nezadovoljna
    Živim u Veterniku 50 godina i pitam se da li cu dočekati da Školska ulica dobije pešački stazu. SRAMOTA

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti