Mladić brzom reakcijom sprečio da autobus sleti sa puta kod Iriga, vozaču pozlilo za vreme vožnje

Na izlazu iz Iriga ka Rumi, jutros oko osam časova, umalo je došlo do izletanja autobusa sa puta. Vozaču je pozlilo, a jedan mladić je brzom reakcijom uspeo da zaustavi vozilo.
Mladić brzom reakcijom sprečio da autobus sleti sa puta kod Iriga, vozaču pozlilo za vreme vožnje
Foto: 021.rs
Putnik I. P. kaže za 021.rs da šesnaestogodišnji mladić zaslužuje sve pohvale, jer je uspeo da spreči nezgodu u kojoj je moglo da bude povređenih.
Prema rečima svedoka, autobus je izlazio iz Iriga kada se vozač samo onesvestio i vozilo je krenulo da krivuda putem.
"Autobus je odjednom krenuo da prelazi u drugu traku i da se ljulja. Nisam odmah video da vozač ne upravlja, ali sam to shvatio kada su neki povikali da se onesvestio i tada je taj momak skočio sa sedišta i došao do mesta za vozača. Autobus je krenuo ponovo na drugu stranu i ka ivici puta, ali na sreću mladić je uspeo da ga zaustavi. Prišao je i još jedan putnik, koliko sam čuo neki policajac, da pomogne tada. Na našu sreću, autobus je udario samo u jedan saobraćajni znak i to je sva šteta koja je nastala", kaže ovaj očevidac.
 
Autobus "Sirmiumbus"-a je krivudao po putu 200-300 metara pre nego što se zaustavio. 
 
Nakon što je stao, iz njega su izašli putnici, među kojima je bilo dosta dece. Većina je potom ušla u autobus drugog prevoznika koji je naišao. 
 
I. P. kaže da je Hitna pomoć stigla posle nekoliko minuta, pruživši pomoć vozaču. 
 
Očevidac za 021.rs navodi da su svi postali svesni svega šta se desilo kada su stali i videli kako je autobus mogao lako da se prevrne da je izletao sa puta.
  • Probus

    11.09.2022 09:57
    Junak
    Hvala ti na velikom delu i hrabrosti.
  • Gordana

    10.09.2022 12:52
    Heroj
    svaka čast mladiću to znači da u našoj državi ima divne vaspitane dece.hrabre pametne ,sve pohvale za pamet i hrabrost.
  • Zoran

    10.09.2022 10:30
    Nadamo se da će neko nagraditi hrabrog mladića,svaka čast momčino.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.