"Humanitarni ponedeljak" danas za pomoć Sonji Luki

Akcija "Humanitarni ponedeljak" će 19. septembra ponovo biti namenjena Sonji Luki.
Na prethodnoj je prikupljeno 12.760 dinara, a s obzirom na to da je iznos manji od 60.000 dinara, Pravilnikom o uslovima i načinu sprovođenja akcije zbog loših vremenskih prilika predviđa se ponavljanje.
Ulaz na plažu se u ponedeljak neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima.
Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.
 
Sonja je sa nepune tri godine 1997. dobila dijagnozu rabdomiosarkom nazalne orbite, lečena je hirurški, hemio i radio terapijama u Beogradu, nakon dve godine došlo je do recidiva i ponovnog lečenja bolesti agresivnim dozama citostatika. Nakon toga je uspešno završila osnovnu i srednju školu, međutim, tokom pripreme diplomskog rada javili su se novi zdravstevni
problemi kao posledica zračenja, tada je lečena hirurški ali je tumor nastavio da raste.
 
Lekari u Beogradu su je spasli X nožem, nakon čega je Sonja na klinici u inostranstvu primila specijalnu vakcinu koja ubija tumorske ćelije, radi se o sistemskoj terapiji. Zbog visine troškova lečenja porodica je iscrpela sve resurse, a potrebno je da Sonja dobije revakcinu.
 
Novac koji će se prikupljati potreban je za lečenje u inostranstvu, specijalističke preglede, laboratorijske analize, lekove i terapiju, kao i za putne troškove i smeštaj.
  • Mile Bačvan

    19.09.2022 16:06
    Neki BUDI HUMAN broj
    Ima li neki broj iz BUDI HUMAN fondacije da i mi van Novog Sada mozemo pomoći. Mi iz ostalih delova Bačke i Vojvodine da pomognemo devojci. Važno je biti solidaran
  • Oliver's ud

    18.09.2022 19:51
    Budimo ljudi
    Podrzimo Sonju,ova devojka se namucila
  • Mrva

    18.09.2022 14:23
    @ Normalan
    Ulaznice se ne naplacuju prema tome svi su oslobodjeni placanja. A prilozi se ubacuju na dobrovoljnoj bazi. Niko nije obavezan ni na sta, tako je sam Strand smislio pravila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti