Planira se rekonstrukcija Bulevara vojvode Stepe: Staze za bicikliste, pešake i novi parking

Bulevar vojvode Stepe na Novom naselju u narednom periodu mogao bi da dobije nedostajuće pešačke i biciklističke staze, kao i dodatne parkinge, saznaje 021.rs.
Planira se rekonstrukcija Bulevara vojvode Stepe: Staze za bicikliste, pešake i novi parking
Foto: 021.rs

Proširenje bi obuhvatilo gotovo celu dužinu ove saobraćajnice, prvenstveno uz poslovni deo, koji decenijama unazad, od izgradnje, nema potpuno uređene površine namenjene pešacima. 

Šta će sve tačno biti urađeno znaće se nakon izrade tehničke dokumentacije, za šta je sada raspisan tender. 
Kako navodi Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI), projektant bi trebalo da predvidi gradnju pešačke staze uz poslovne objekte sa desne strane Bulevara vojvode Stepe, a bila bi izgrađena i biciklistička staza. 
 
Radi se o stazi dužine od gotovo 1.750 metara, a gradiće se staze i ka ulicama koje vode ka bloku zgrada sagrađenih za potrebe bezbednjaka. 
 
 
Projektom rekonstrukcije Bulevara vojvode Stepe trebalo bi i da se pomere postojeća parking mesta, kako bi se napravilo mesto za pešake i bicikliste. 
 
UGZI navodi da bi trebalo da se isprojektuje i parking sa leve strane bulevara, između Bulevara Slobodana Jovanovića i Bulevara kneza Miloša, u dužini od 500 metara. 

Procenjena vrednost izrade projekta rekonstrukcije Bulevara vojvode Stepe je 3,3 miliona dinara. Rok za dostavljanje ponuda je 28. septembar. 

  • Milan

    05.11.2022 14:43
    Strasno
    Umesto da grad ide širinu oni gomilaju objekte i unistaavju ovo malo zelene površine sto je ostalo.
    Protiv ovoga sam.
  • Bl

    20.09.2022 17:54
    ..
    Konacno!
  • Shin Sekai

    20.09.2022 15:12
    Kad vec rade ovo mogu da srede rasvetu niz bulevar, pogotovo od coska sa Bulevarom Kneza Milosa. Jezivo je setati tamo nocu koliko je mracno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti