FOTO: Ovako će izgledati nova Toplana "Majevica"

Novosađani narednih dana mogu da pogledaju kako će izgledati buduća Toplana "Majevica", koja će se graditi na kraju Avijatičarskog naselja.
FOTO: Ovako će izgledati nova Toplana "Majevica"
Foto: 021.rs

Toplana će služiti prvenstveno za obezbeđenje toplotne energije i tople vode za stanove na Jugovićevu i okolini.

"Majevica" će se graditi uz Bulevar Evrope, otprilike preko puta kasarne "Jugovićevo", na površini od oko 8.000 kvadratnih metara. Zadnjim delom objekat će biti naslonjen na stambeni kompleks čija je gradnja uveliko u toku.
Objekat će biti jednospratan, površine veće od 3.000 kvadratana, dok će na krovu imati solarne panele uz krovnu baštu i šest dimnjaka visine 25 metara. Uz glavni objekat nalaziće se i merno-regulaciona stanica od 660 kvadratnih metara. 
 
 
U potrojenju ukupne snage 120 megavata radiće osam osoba. Za proizvodnju energije koristiće se gas, a planirano je da ima i kogenerativno postrojenje koje bi, osim toplotne energije, proizvodilo i električnu. 

Uvid u projekat, koji je izradila firma "Remming" iz Srbobrana, može da se obavi do 26. septembra, radnim danima od 10 do 13 časova, u Upravi za urbanizam ili na sajtu na OVOM LINKU.

  • lala53

    07.02.2023 09:34
    bio masa
    Trebalo je da se informisete pre slanja komentara. Ova toplana ce raditi na biomasu tako da od gasa nista.
  • Tanja

    01.10.2022 12:14
    Priroda
    Divno ,svi da se pakujemo i selimo . Ugusice nas dimom . Kada smo se doselili 2020 tu je bila priroda ,tekla je Jegricka ,budio nas je cvrkut ptica a uspavljivao kreket zaba u maju . Sada samo beton i pustos , buka od saobracaja i kruna svega da nas poguse dimom . Uzas .Valja se seliti
  • Vladika

    21.09.2022 13:54
    a gas ?
    Odlično, samo još da nađemo gas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti