Mirović: Vojvodina će biti podrška državama u okruženju u proizvodnji hrane

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da će Vojvodina u godinama pred nama odigrati svoju ulogu predvodnika u proizvodnji hrane, što će značiti garant i podršku i državama u okruženju.
Mirović: Vojvodina će biti podrška državama u okruženju u proizvodnji hrane
Foto: 021.rs
"Vojvodina kao najsnažnija poljoprivredna oblast, kao pokrajina koja daje, i po obimu i po kvalitetu, najveći broj najznačajnijih poljoprivrednih proizvoda, nastaviće sa svojim proizvođačima, gazdinstivma i naučnim razvojnim institutima da pruža podršku Republici Srpskoj i svim drugim državama u regionu. Bili smo, i bićemo uvek, partneri Republici Srpskoj", izjavio je Mirović u Bijeljini na otvaranju jubilarnog 20. Međunarodnog sajma poljoprivrede, lova, ribolova i ekologije "Interagro 2022".

Čestitajući jubilej, on je podsetio na važnost izgradnje saobraćajne infrastruktre koja će sve povezivati - i kada je reč o putu od Kuzmina do Bijeljine i dalje do Banjaluke i kada je reč o Fruškogorskom koridoru.

"Srbija se gradi i izgrađuje i već za nekoliko godina putovaćemo mnogo brže i bićemo povezaniji, što će značiti i mnogo koristi za privredu i poljoprivrednike", izjavio je Mirović i dodao da je jednoglasni zaključak ovog sajma da treba zajednički da se založimo za to da se inicijativa "Otvoreni Balkan" proširi na sve druge države, na BiH i Crnu Goru, i da korist od povezivanja, sporazuma, manjih troškova, bržeg prometa i jednostavnijih procedura imaju i te države.
 
Među pokroviteljima sajma "Interagro 2022" jeste i Privredna komora Vojvodine kao važan činilac privrednog razvoja Pokrajine. U organizaciji Privredne komore Vojvodine, na sajmu u Bijeljini učestvuju i Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu, Turistička organizacija Vojvodine, kompanije i udruženja iz Vojvodine.
  • Sonica

    21.09.2022 10:00
    I ju!!!!
    Zemlje porekla:
    Jabuke-Poljska
    Pasulj-Kirgistan, Poljska
    Paradjiz i krastavac- Albanija
    Lešnik-Turska
    Badem-USA
    Beli luk-Kina
    Crni luk-Holandija
    Mak-Holandija
    Sočivi-Ukrajina...

    Kako sada izgledaju prodavnice, pa nema ni za nas, a ne da mi nekoga podržavamo i garantujemo.
  • S

    20.09.2022 20:48
    S
    E mlado momce,nek Vojvodina prvo nahrani svoj narod sa naj nizim cenama u regionu i sire jer ima za to kapacitet...ali mema interes! A lasno cemo za region!!! Ima skolovanih i pmetninih gradjana za ovaj posao ali ne zele da budu ucenjeni clanovi SNS sekte i AV! Kako ste sejali tako cete i znjati veoma brzo! Ostalo je jos postenih i cestitih gradjana koji ce za jedan dan preuzeti sve ovo i napokon da nakon 35 godina krenemo ziveti ko sav normalan svet!
  • ?

    20.09.2022 20:28
    Bolje da čutite ,kome mi možemo promet biti ,tolika zemlja što imamo mi nemamo svog pasulja na tržištu nego kupujemo ko zna odakle ,na pijaci nema domaćem pasulja ,gospodine Miroviču ako već ne ideš u Hrvatsku pošalji nekog nemati slika tamo pijacu sa domaćim pasuljem.To sa pasuljem je primjer a ima još mnogo stvari koje bi mogli proizvoditi a mi uvozimo jer kod nas ništa se ne isplati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti