Četvrtak u Novom Sadu: Gde god da krenete, dobro se obucite

Kalendarski je leto, ali je sve ostalo poprilično jesenje u našem gradu.
Četvrtak u Novom Sadu: Gde god da krenete, dobro se obucite
Foto: 021.rs

Ukoliko se toplije obučete, nema razloga da ne posetite neki od mnogih događaja ovog četvrtka, 22. septembra, u Novom Sadu.

Mi smo vam pripremili kratak vodič kroz sve aktuelnosti u gradu, a na vama je da se informišete i spremni krenete u novi dan.

Krećemo sa najbitnijom informacijom - prognozom vremena.
 
Vreme
 
Novosađani u četvrtak mogu da očekuju ništa toplije vreme nego prethodnih nekoliko dana. Jutro će biti hladno, sa najnižom temperaturom od šest stepeni, dok će najviša dnevna temperatura biti 16 stepeni.
 
Očekuju nas oblaci, ali i moguća kiša, te je preporučljivo da se obučete toplije. 
 
Meteoropate ne bi trebalo da imaju većih tegoba, a moguće su glavobolje.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Imamo dosta servisnih informacija koje treba da imate u vidu. Deo Ulice Devet Jugovića je zatvoren za saobraćaj zbog radova, a ista situacije važi i za deo Janka Čmelika, od Branka Bajića do Hadži Ruvimove.
 
Za saobraćaj je, takođe, zatvoren deo Ulice Melhiora Erduheljija od Ilariona Ruvarca do Ilirske. Zatvoren je i deo saobraćajne trake ispred objekta broj 8 u Ulici Filipa Višnjića, a saobraćaj će se odvijati uz naizmenično propuštanje vozila, uz ograničenje brzine na 30 km/h.
 
Od četvrtka se, zbog popravke kolovoza, zatvara deo Ulice Bajči Žilinskog.
 
Mnogi delovi grada neće imati struju u četvrtak. Tako u periodu od 8.30 do 11.30 struju neće imati Koste Šokice 18-40 i 23-39.
 
Budući da je spisak podugačak, najlakše ćete ga preći na OVOM mestu.
 
Zbog radova na rekonstrukciji vrelovoda, Ulica Stanoja Stanojevića od broja 3 do broja 7 neće imati tople vode počev od šest ujutru. U "Toplani" najavljuju da će se topla voda vratiti do večernjih sati.
 
"Toplana" ima još jednu informaciju za Novosađane: od četvrtka počinje očitavanje vodomera za septembar.
 
Gde ići?
 
Svakog četvrtka se ljubitelji stranih jezika okupljaju na Language Club-u u Radio kafeu, a početak je u 20 časova. 
 
Panel diskusija na temu - Odnos institucija i ulične umetnosti održaće se u Francuskom institutu, a početak je u 17 časova.
 
Premijera kratkog dokumentarnog filma i kataloga u sklopu projekta "Biofabrika" zakazana je za 20.22 u kulturnoj stanici Eđšeg.
 
Polaris, Megadeth tribjut bend, prvi put će nastupiti u Novom Sadu. Lokacija je Lazino tele, a početak je u 21 časova.
 
Razgovor roditelja srednjoškolaca sa pedagozima o raznim problemima tinejdžera održava se od 18 časova u prostorijama Opensa.
 
Tematski pub kliz posvećen seriji "The Office" održava se u četvrtak u Areni Cineplex, a prijave su obavezne. Početak je u 20 časova.
 
U toku je Evropska nedelja mobilnosti, kojom se promovišu zdraviji načini kretanja. Ljubitelji biciklizma mogu da učestvuju u tradicionalnoj vožnji kroz grad pod nazivom Kritična masa, a početak je u 17 časova iz Limanskog parka.
 
Izložba "Lica, predmeti i prostori" u toku je u Arhivu Vojvodine, a možete da je pogledate u periodu od 19.30 do 20 časova.
 
U toku je i izložba "Entoni Donaldson – Fotografije skulptura" u Svilari, koju možete da pogledate u periodu od 10 do 18 časova.
 
Benefit tombola i druženje (uz tombolu) za lokal "Crni ovan" održava se u četvrtak u Crnoj kući, a start je u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.