Raspisan tender za gradnju vrtića na Grbavici

Novi Sad je raspisao tender za izbor izvođača radova na gradnji vrtića na Grbavici u Ulici Miše Dimitrijevića, saznaje 021.rs.
Raspisan tender za gradnju vrtića na Grbavici
Foto: 021.rs

Procenjana vrednost ovog jednospratnog objekta je 254.834.166 bez PDV-a, a postupak izbora izvođača radova sprovodi Uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove.

Vrtić će imati malo više od 1.300 kvadrata i biće namenjen deci uzrasta od tri do sedam godina. 
U projektnoj dokumentaciji se navodi da će u objektu moći da boravi 140 dece. 
 
"U prizemlju objekta organizovani su ulazni vetrobran, vezni hodnik, sobe za decu od 3-7 godina, kancelarije za administraciju, prostorija za odmor zaposlenih, sanitarni čvorovi za zaposlene, prostorija za preventivno-zdravstveni rad i izolaciju bolesne dece, održavanje, perionica, distributivna kuhinja, ostava, prostorija za pomoćno osoblje, ulaz za hranu, kotlarnica i ostava za smeštaj didaktičkih sredstava. Svaka prostorija za decu ima pristup sanitarnom čvoru sa umivaonicima, toaletima i tušem. Vertikalna komunikacija ka spratu planirana je u vidu armiranobetonskog stepeništa. Na spratu objekta nalaze se sobe za decu od 3-7 godina sa pripadajućim sanitarnim čvorovima, hodnik, pomoćna kuhinja sa ostavom, prostorija za održavanje higijene, kao i fiskulturna sala sa sanitarnim blokom", stoji u opisu izgleda budućeg vrtića.
 
Predviđeno je da radovi traju maksimalno godinu dana. 
 
Ponude na tenderu se dostavljaju do 6. oktobra.
 
 
Podsetimo da se vrtić gradi na parceli od 2.130 kvadrata na uglu Miše Dimitrijevića 74 i Kola srpskih sestara 14, gde je decenijama ranije bila policijska stanica koja je ukinuta 2017. godine. 
 
Policija tada nije dobila nove prostorije na Grbavici ili nekom od delova grada koje je pokrivala ovo stanica nego su samo premešteni u stanicu u Radničkoj ulici, koja je u međuvremenu srušena i sada se gradi nova zgrada. U prvo vreme bilo je nejasno šta će biti sa prostorom u Miše Dimitrijevića jer se pominjalo da ima zainteresovanih investitora, a ni u regulacionim planovima nije bilo rešeno pitanje buduće namene parcele. Kasnije je Grad saopštio da će se graditi vrtić i to je potom ušlo i u urbanističke planove i sada je krenula gradnja.
  • Армаггедон

    24.09.2022 14:41
    Све ми нешто мирише на монтоп,или ми се чини?
  • LAKI

    23.09.2022 14:07
    Pametnije
    je da nikne još jedna lepa,kvalitetno uradjena zgrada sa bar 12 spratova +potkrovlje.I vuk bi bio sit a ostali ...
  • Limanac

    23.09.2022 13:44
    Ko ce graditi??
    Snajper i Nena ili Boske i Kecman ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti