Zamena reciklažnog otpada za ulaznicu na Sajam lova i ribolova i Sajam ekologije

Omogućena je zamena reciklažnog otpada za ulaznicu na Međunarodne sajmove LORIST - Lova i ribolova, kao i Sajma ekologije koji se održavaju od 28. septembra do 2. decembra.
Zamena reciklažnog otpada za ulaznicu na Sajam lova i ribolova i Sajam ekologije
Foto: 021.rs
Ovu akciju organizuje Udruženje "Inženjeri zaštite životne sredine", uz podršku Gradske uprave za zaštitu životne sredine i JKP "Čistoća".
Cilj ovog Reciklažnog ostrva je podizanje svesti o primarnoj selekciji otpada i upoznavanja stanovništva sa izgledom reciklažnih dvorišta koja se grade u Novom Sadu, a koja bi uskoro trebalo da počnu i da funkcionišu i kroz svoj rad pomognu očuvanje prirodnih resursa, reciklažu otpada i dovedu do smanjenja otpada koji se odlaže na smetlište u Novom Sadu.
Reciklažno ostrvo nalaziće se kod Teretnog ulaza I na Novosadski sajam, a ulaz peške, biciklom ili automobilom biće omogućen iz ulice Branka Bajića.
 
Za jednu besplatnu kartu posetioci treba da donesu jednu od ponuđenih opcija: 10 kilograma hartije, dve gume, pet flaša - PET ambalaža, jednu litru korišćenog jestivog ulja, 30 plastičnih čepova, komad električnog, elektronskog ili kabastog otpada, pet limenki ili staklenih flaša.
 
Reciklažno ostrvo biće otvoreno od srede do nedelje, od 28. septembra do 1. oktobra, u periodu od 10 do 19 časova, a poslednjeg dana sajma u nedelju, 2. oktobra, od 10 do 17 časova.
 
U Auli Novosadskog sajma posetioci će moći da vide izložbu umetničkih instalacija nastalih u okviru projekta "Dunavska", koja će biti propraćena fotografijama njihovog stvaranja od grupe međunarodnih volontera i umetnika.
 
U Master hali tokom sajma, na štandu "Inženjera zaštite životne sredine" biće predstavljeni aktuelni projekti i aktivnosti koje udruženje sprovodi.
  • NSvetlana

    28.09.2022 10:15
    Zanimljivo
    Ima po NS kante za komunalni otpad i posebno za hartiju i papir. Ne znam da li stanari razvrstavaju otpad, ali znam da sve ide u isti kamion?!?
  • Uroš

    28.09.2022 08:32
    @Dragan,podržavam
    Civilizovani svet je sve više udaljen od ovih prostora. Još davne 1997.prilikom boravka u Frajburgu, postojalo je razvrstavanje otpada u različite kese i kante.
    Ovde JP Čistoća nije u stanju ni kontejnere za staklo i plastiku da obezbedi. Nema stalnog termina za krupni otpad, pa se isti svakodnevno nalazi oko kontejnera. Plaćaju nekakve čuvare umesto da edukuju građane. Ovo je dno političkog upravljanja komunalnim preduzećima
  • Pjubikher

    28.09.2022 06:34
    Jel treba sve sa spiska za jednu ulaznicu ili samo jednu od tih stvari?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti