Šta četvrtak donosi Novosađanima: Novi dan, nova zanimljiva dešavanja

Četvrtak Novosađanima donosi toplije vreme, ali i moguću kišu.
Šta četvrtak donosi Novosađanima: Novi dan, nova zanimljiva dešavanja
Foto: 021.rs
U gradu se organizuju i brojni zanimljivi događaji za sve uzraste i afinitete.
Vreme
 
U četvrtak će najniža temperatura biti 13, a najviša 26 stepeni. Moguća je slabija kiša.
 
Biometeorološka situacija može imati nepovoljan uticaj na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom i astmatičare. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja, pospanost i nervoza.
Trebalo bi da znate i...
 
Parkiranje u okolini Novosadskog sajma će biti posebno organizovano zbog održavanja 54. Međunarodnog sajma lova i ribolova. Za više informacija čitajte OVDE.
 
Da podsetimo, autobusi GSP-a na liniji 2 se kreču izmenjenom trasom zbog rekonstrukcije kolovoza na Futoškom putu, od Bulevara kneza Miloša do Ulice Bate Brkića, a za više informacija pogledajte OVDE.
 
Delovi Novog Sada u četvrtak neće imati struje.
 
NOVI SAD
 
Koste Abraševića 38, od 8 do 10 časova
 
Bolmanska 18A, 18B, 20A, 9, 11A, 13, 15, Prešernova 7G, 7B, 7V, 11A, 13B, 13C, 13G, od 8.30 do 10 časova
 
Mornarska 30, 36-38, 42-44, 37, 55-57, od 10.30 do 12 časova
 
Agrovojvodina 1, 2, 3, od 15 do 16 časova
 
Kontejneri za kabasti otpad će do 1. oktobra biti postavljeni u MZ "Veternik" - Ugao ulica Vojvode Bojovića i Vojvode Putnika, Dunavska bb, ulica Kralja Petra Prvog – kod stadiona, kao i ulica Vuka Karadžića – kod ambulante.
 
Gde ići?
 
Svakog četvrtka se ljubitelji stranih jezika okupljaju na Language Club-u u Radio kafeu, a početak je u 20 časova. 
 
Promocija publikacije "Istraživanje o beskućništvu u Novom Sadu" održaće se u četvrtak od 19 časova u Omladinskom centru CK13. Na promociji će govoriti Ozren Lazić iz CK13, Milica Jocić i Katarina Bogdanović iz organizacije "Adra", Dragana Nešin iz Udruženja građana "Patrija", Ema Stepanović iz Inicijative "A11", kao i autorke Ana Bilinović Rajačić i Jovana Čikić.
 
Prikaz video umetnosti Šeril Pegarek održaće se u četvrtak od 14 časova u Američkom kutku, a u okviru programa "Svet digitalne umetnosti". O ovoj umetnici i odabranim prikazanim radovima govoriće Andrej Tišma.
 
Koncert saksofoniste Nikole Miloradovića "Jazz&Sax" održaće se u četvrtak od 21 čas u Kafe-galeriji Frida.
"Karaoke Night" održaće se u četvrtak od 20 časova u Gerili Bar-u. 
 
U Pozorištu mladih će se igrati predstava za najmlađe "Kos i lisica" od 18 časova. Ovo je bajka o večitoj borbi dobra i zla ispričana kroz doživljaj jedne mame – kosa.
 
Otvaranje izložbe "Karlovački vinogradari i vinari" održaće se u četvrtak od 18 časova u Zavičajnoj zbirci u Sremskim Karlovcima. Izložbu su priredili Muzej grada Novog Sada i Opština Sremski Karlovci, a u okviru tradicionalnog "Grožđebala" koji se održava ove godine od petka, 30. septembra.
 
Festival narodnih nošnji, nakita i oglavlja "Biserna grana" održaće se od četvrtka do subote u Futogu. Počinje u četvrtak promocijom monografije i izložbom fotografija "Od Ljubanišča do Debor" Ljupča Milošeskog iz Makedonije. Otvaranje izložbe je u 19 časova u Galeriji KC "Mladost" u Futogu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti