Besplatan upis u Gradsku biblioteku za decu cele ove nedelje

Deca uzrasta do 14 godina od danas, 3. oktobra pa do subote, 7. oktobra mogu besplatno da se učlane u Gradsku biblioteku.
Besplatan upis u Gradsku biblioteku za decu cele ove nedelje
Foto: 021.rs
Akcija se organizuje u sklopu obeležavanja Dečije nedelje u Novom Sadu.
Upis je moguć na Dečijem odeljenju Gradske biblioteke, kao i u svim ograncima.
Cilj ove akcije je popularizacija knjige i čitanja kod dece.
  • Banderaš

    03.10.2022 10:32
    Obrazovna kloaka
    Da čita i piše Vuk je naučio od rođaka Jevte Savića Čotrića. Oko 20 godina nakon prvog srpskog ustanka,Vuk je zeleo da napiše srpsko-srpski recnik,a Jevta ga je pitao -ko ce da ga cita,na sta je Vuk rekao: "Pa,Srbi!?" A Jevta Čotrić mu je odgovorio: "Koji Srbi,pa jedino nas dvojica znamo da čitamo i pisemo!!"
    Od tada-do danas,situaacija se nije ni malo promenila.U Srbiji zivi 40% nepismenog+30% polupismenog stanovnistva. Oko 20% je kupilo diplome ili platilo ispite, a samo oko 10% Srba je pismeno!!
    U Evropi gde se okrenete svi drze knjigu i citaju,na plazi,busu,parku,na pauzi,kuci,a u srbiji sam prvi put tek ovoga leta video da jedna zena cita knjigu na bazenu Spens,a idem tamo godinama!!? Od 500ljudi dnevno,1 osoba cita!!
    Takvi nepismeni i neobrazovani stanovnici glasaju za vladajucu stranku i njima slične jer je veoma lako manipulisati sa nepismenim covekom.Nepismenost je glavni uzrok svih problema malog drustva kao što je naše drustvo i nama ne može biti bolje dok se narod ne opismeni da razume o čemu pricamo i šta je za njega bolje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti