SSP: Dok Novosađani zavrću sijalice, grad kupuje dekorativnu rasvetu za crkve

Izdvajajući "poprilična sredstva" za dekorativno osvetljenje na crkvama, gradska vlast se izruguje Novosađanima, poručuje Stranka slobode i pravde.
SSP: Dok Novosađani zavrću sijalice, grad kupuje dekorativnu rasvetu za crkve
Foto: 021.rs

Kako navode u gradskom odboru, "u jeku energetske krize i svakodnevnih apela na građane da štede struju, dva verska objekta u Novom Sadu dobiće dekorativno osvetljenje".

Oni se u saopštenju pozivaju na vest 021.rs da je raspisana javna nabavka za ugradnju dekorativnog osvetljenja na Uspensku crkvu i crkvu na Novom naselju, a procenjena vrednost radova je 48,4 miliona dinara i to bez PDV-a. 

"U energetskoj situaciji u kojoj se nalazi naša zemlja, ovakva investicija u bilo kom gradu, pa i Novom Sadu izaziva nevericu. Nadležni savetuju da zavrćemo sijalice i da se na javnim objektima gasi dekorativna rasveta, te su građani prilično zabrinuti da li će u mesecima koji dolaze imati struje i grejanja u svojim domaćinstvima. U prodavnicama se užurbano kupuju mali plinski gorionici, razne lampe na baterije, a porodice koje očekuju prinove u zimskim mesecima i imaju malu decu, neretko kupuju i agregate", poručuju u SSP.
 
Dodaju i da "odluka gradske vlasti da u ovakvom trenutku uloži poprilična sredstva u ovakvu investiciju, predstavlja na neki način izrugivanje sopstvenim građanima i budžetu koji oni pune". 
 
"Stranka slobode i pravde traži od gradskih vlasti da ovaj novac bude preusmeren za pomoć najugroženijim građanima koji zbog inflacije svojim porodicama više ne mogu da priušte ni osnovne životne namirnice", zaključuju.
  • Лиманац

    04.10.2022 22:25
    Слава Богу!
    Је л’ вам криво?
  • piskaralo

    04.10.2022 10:58
    Ajmo lajk da ih Bog kazni zbog takvog bahatog ponašanja. :)
  • Anonimus

    04.10.2022 06:03
    - -
    Dok narod treba da odvrće sijalice, ceo Zlatibor, Kopaonik, Divčibare se greju na struju. Svaki apartman u zgradama koje su nikle ima ugrađeno grejanje na struju od 6kw.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti