Otvoren novi blok Medicinskog fakulteta: Šest laboratorija, amfiteatri i specijalizovani kabineti

Novoizgrađeni blok Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, površine 2.700 kvadrata, otvoren je danas.

Reč je o zajedničkom projektu Pokrajinske vlade i fakulteta, za koji je Vlada izdvojila 143 miliona, a Medicinski fakultet 190 miliona dinara. 

U okviru novoizgrađenog dela Medicinskog fakulteta nalazi se šest laboratorija, specijalizovani kabinet za zdravstvenu negu, kabinet za logopede i fizioterapeute, amfiteatri, dve garaže –koje Medicinski fakultet do sada nije imao, prostor za skladištenje opasnih materija i drugi pomoćni objekti.

Na novosadskom Medicinskom fakultetu trenutno ima više od 5.500 studenata na svim nivoima studija, kao i oko hiljadu specijalizanata. Do sada je odškolovao preko 13.000 diplomaca, od kojih oko devet hiljada lekara.
 
Na Medicinskom fakultetu trenutno radi 630 predavača.
 
Prof. dr Snežana Brkić, dekanica Medicinskog fakulteta navela je da je ovo veliki dan za tu ustanovu.
 
"Veliki dan za Medicinski fakultet, jedan od najvećih fakulteta u okviru Univerziteta u Novom Sadu – otvaranje novog objekta pred početak nove školske godine. Ono što smo započeli u jeku pandemije, mi smo uz podršku Pokrajinske vlade i resornog sekretarijata i realizovali", istakla je.

Prilikom otvaranja novog bloka, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović naveo je da je ovo samo deo ulaganja u zdravstvo. Podsetio je da je u revitalizaciju pokrajinskog zdravstvenog sistema od 2016. godine uloženo 16 milijardi dinara. 

  • Boriša

    25.10.2022 00:21
    Oni koji prigovaraju na veliki broj predavača ne uzimaju u obzir da je veliki broj njih zaposlen u Kliničkom centru i samo delimično učestvuju u nastavi. Očigledno da ne razumeju specifičnost ovog Fakulteta. Međutim, postoji niz problema koji se tiču kvaliteta nastave, a posebno onog koji se tiče nastave na engleskom jeziku. Slučajno sam saznao slušajući razgovor jedne moje rođake sa njenom koleginicom koja sticajem okolnosti studira na engleskom i žali se na neznanje engleskog jezika od strane pojedinih predavača koji su koristeći svoj položaj prigrabili većinu predavanja da bi ostvarili materijalnu korist, a znanje engleskog jezika im je na nivou srednje škole. Kažu da ti isti nisu ništa bolji ni na srpskim predavanjima.
  • pajo patak

    04.10.2022 16:03
    draga maja
    U potpunosti se slažem sa čuđenjem na granici sa užasavanjem. U više navrata sam na ovom sajtu pisao komentare da u Rumuniji i Bugarskoj ima manje predavača stručnih predmeta u srednjim medicinskim školama nego predavača na MF UNS; verovatno zato što su Rumunija i Bugarska u EU od 2007.
  • Nina

    04.10.2022 10:36
    Da su bar i menzu namestili za studente.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti