Novi semafori na Bulevaru patrijarha Pavla na "probnom radu"

Dva novoizgrađena semafora na Bulevaru patrijarha Pavla od danas, 4. oktobra 2022. godine, su u probnom radu, odnosno na žutom treptaču.
Novi semafori na Bulevaru patrijarha Pavla na "probnom radu"
Foto: 021.rs

Nakon probnog perioda i testiranja opreme, semafori će biti pušteni u redovan rad.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije realizovala je izgradnju semafora i uređenje saobraćajnih površina na raskrsnici Bulevara patrijarha Pavla, Ilirske ulice i Ulice Senteleki Kornela, kao i na raskrsnici Bulevara patrijarha Pavla i Ulice Ilariona Ruvarca u Novom Sadu.

Semafori će raditi u standardnom režimu, u koordinaciji sa dva postojeća semafora na Bulevaru patrijarha Pavla. Na semaforskom stubu postavljena je i dodatna oprema, odnosno vremenski displeji, koji odbrojavaju vreme trajanja crvenog i zelenog svetla, kao i zvučni uređaji za slepa i slabovida lica, saopšteno je iz Gradske uprave.
 
Pored toga, na predmetnim raskrsnicama uređene su pešačke i biciklističke staze, koje su prilagođene nivou kolovozne konstrukcije.
 
Vrednost ove investicije je  27.272.432 dinara.
Iz Gradske uprave apeluju na vozače da povećaju opreznost i dodatno obrate pažnju na novopostavljene semafore, budući da su predmetne raskrsnice do sada bile obeležene samo vertikalnom i horizontalnom saobraćajnom signalizacijom.
  • Statisticar

    06.10.2022 09:58
    Vremenski displeji
    Gospodo inzinjeri...govorite o vremenskom displeju...da li ga uopste neko statisticki kontrolise...prati njihov rezultat..pa gospodo draga...postavljate ne nekim nebitnim raskrsnicama toliko veliki interval prelaza za pesake a za to vreme ne predje ni 3...4 pesaka..odmah se pritom iza pravi guzva jer je semafor na manje od 100 metara..konkretno iz pravca Cara Dusana do raskrsnice Heroja Pinkija..drugi primer..prometnija raskrsnica za pesake..Novosadski put..i skretanje za bul.Patrijarha Pavla..pesak ne stigne ni do pola pali se crveno na sledecem prelazu...i da ne nabrajam jos mnogo primera koje sam za ovih deset godina licnog statistickog vidjenja ustanovio zbog cega dolazi do nepotrebnih cepova i zagusenja u saobracaju..osim toga na bitnim raskrsnicama nema uslovne signalizacije..da li su neispravne..da li su namerno iskljucenje to nadlezni treba da kontrolisu i ustanove...i najgore od svega..jedini bulevar koji se kontrolise i jedini je koliko toliko prometan je bul.Oslibodjenja..mislim na ove "savesne zaustavljace" koji su kulturno ukljucili sva cetiri zmigavca i resili problem pod izgovorom da su izasli samo da daju tetki lek...a policija retko kad kontrolise bul.Patrijarha Pavla gde je cesto opsti haos...autobusi ne mogu proci i samo funkcionise jedna traka..posebno oko restorana Roseto...neka gospoda saobracajne policije radi svoj posao a ne sedi po ceo dan u kaficima i kladionicama..
  • Jovan

    05.10.2022 15:14
    A da napravite zelene talase u celom gradu? O tome niko ne prica a moze se jako rasteretiti grad..ovo je jako lose isplanirano do sad
  • @NS

    05.10.2022 14:28
    Na tom mestu je reklo bi se bolje staviti kružni tok a ne semafor, veća je frekvencija u pravcu bulevara koje bi semafor bespotrebno kočio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti