Nova akcija zamene starog papira za sadnice na Cvetnoj pijaci

Akcija zamene starog papira za sadnice cveća ili drveća održaće se na Cvetnoj pijaci u petak i subotu, 7. i 8. oktobra, na platou Spensa.

Akciju duže od 10 godina organizuju "Inženjeri zaštite životne sredine", dok se Cvetna pijaca tradicionalno održava u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada.

Svi koji donesu 10 kg starog papira dobiće sadnicu cveća, a oni koji donesu 60 kg starog papira dobiće sadnicu drveća.
Na dve septembarske akcije organizovane na cvetnoj pijaci prikupljeno je više od 4,2 tone papira za reciklažu.
 
Svi zainteresovani na štandu "Inženjera zaštite životne sredine" moći će da dobiju i više informacija o procesu reciklaže i načinima na koji mogu da smanje svoj uticaj na životnu sredinu i doprinesu njenom očuvanju, kao i načinima na koje možemo da odgovorimo na klimatske promene koje nas svakoga dana sve više pogađaju.
 
Cvetna pijaca se u petak, 7. oktobra održava od osam do 19.30, a u subotu, 8. oktobra od osam do 14 časova.
  • j

    07.10.2022 13:40
    Novi Sad treba ovakve akcije da prosiri na region i druge gradove,tj bilo bi lepo kada bi se ekoloska udruzenja iz NS povezala sa drugim gradovima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti