Više od 100 anonimnih prijava nasilja u Novom Sadu ove godine

U Novom Sadu ove godine je podneto više od 100 anonimnih prijava nasilja, saopšteno je posle sednice Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama.
Više od 100 anonimnih prijava nasilja u Novom Sadu ove godine
Foto: Pixabay
Za to je zadužena radna grupa koju čine predstavnici svih relevantnih institucija, ustanova i organizacija, formirana 30. decembra prošle godine.
"Javljale su nam se žene koje su prijavljivale porodično nasilje, zatim roditelji koji su prijavljivali vršnjačko nasilje, ali i sama deca, odnosno učenici. Pozivi su prosleđeni nadležnim institucijama koje su reagovale i već se pokazalo da je ova odluka bila dobra i potrebna", istakla je članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić, šefica Koordinacionog tela.
Ona je dodala da će to telo nastaviti da uvodi konkretne mere u cilju prevencije nasilja jer Radna grupa obilazi škole gde zajedno sa nadležnim službama sagledava probleme, kao i sve ono što može da se uradi da bi se povećala bezbednost učenika.
 
Kako je navedeno, organizuju se i edukacije roditelja i dece, kao i pedagoško-psiholoških službi i sekretara škola i članova učeničkih parlamenata na teritoriji Grada Novog Sada.
 
"Važno nam je da upravo oni koji su u direktnom kontaktu sa decom znaju da prepoznaju problem i da mu na pravi način pristupe. Obuku će, u prvoj fazi pohađati zaposleni u osnovnim školama, počeće već krajem tekućeg meseca i trajaće do kraja godine", zaključila je Vučinić.
 
Prijave nasilja se podnose na SOS telefon 064/844-88-00 ili mejlom na koordinaciono.nasilje@novisad.rs.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti