Ne počinje grejna sezona u Novom Sadu, vlast apeluje na građane da imaju razumevanja

Nepoznato je kada će početi grejanje u Novom Sadu, koje je trebalo da počne 15. oktobra. Gradsko veće je naložilo Novosadskoj toplani da grejanje prilagodi spoljašnim temperaturama.
Ne počinje grejna sezona u Novom Sadu, vlast apeluje na građane da imaju razumevanja
Foto: 021.rs
Grad je uputio saopštenje za medije nakon što je 021.rs poslao pitanja u vezi sa početkom grejne sezone, za koju je gradonačelnik Miloš Vučević ranije najavio da počinje 15. oktobra, po planu. 
Gradsko veće ni u jednoj rečenici nije direktno navelo kada će radijatori Novosađana biti topli. Kako su naveli, nadaju se da će građani imati razumevanja. 
"S obzirom na to da su za ovo doba godine veoma povoljne vremenske prilike i da su temperature visoke, a imajući u vidu aktuelnu situaciju i potrebu štednje energenata na koju nas upućuje i Vlada Republike Srbije, neophodno je da racionalno planiramo i trošimo energente, kako bismo postigli nesmetanu isporuku toplotne energije za celu grejnu sezonu 2022/2023. Nadamo se da će građani Novog Sada imati razumevanja, imajući u vidu da je u zajedničkom interesu da racionalno i ekonomično raspolažemo energentima, jer ako iskoristimo ove povoljne vremenske prilike, uštedećemo i novac i energente, ali i obezbediti nesmetanu isporuku za celu grejnu sezonu 2022/2023", navodi se u saopštenju gradske vlasti. 
 
Prema važećoj odluci, grejna sezona u Novom Sadu traje od 15. oktobra do 15. aprila. Prema istom dokumentu, grejni dan traje od šest sati ujutru do 22 sata uveče, a vikendom i praznicima od 7 do 23 časa. 
 
Međutim, izmenama koje su donete na sednici Skupštine grada u julu, Gradskom veću je omogućeno da u slučaju neizvesnog snabdevanja energentima izmeni smernice o radu Novosadske toplane, suprotno važećoj odluci, što je sada, izgleda, slučaj. 

Komentari 192

  • tiki semafor

    25.01.2024 11:15
    crni gruja
    sta ce vam grejanje kad je napolju 26 stepeni?
  • Dragana

    24.10.2022 01:10
    Citam u komentarima i razmisljam, da li se cena gasa svake godine placa isto, ili se na osnovu potrosenog razdeli na 12 rata? Da li je moguce da se placa jednako i ako se greje mesec dana manje? To nema nikakvog smisla, a u komentarima citam da se bune sto placaju a ne greju im. pa valjda se placa koliko je potroseno..
  • Zoran

    21.10.2022 12:12
    Grejanje
    Pa koliko sam osetio, sinoć je počela grejna sezona.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.