Počinje prvi gejming festival u Novom Sadu: Virtualne ture, takmičenja, promocije aplikacija...

Festival gejminga "Vibe Factory" održava se na Novosadskom sajmu od 21. do 23. oktobra.
Počinje prvi gejming festival u Novom Sadu: Virtualne ture, takmičenja, promocije aplikacija...
Foto: Pixabay

"Vibe Factory" festival je prvi, najveći i najatraktivniji gejming festival kod nas, osmišljen u skladu sa svetskim standardima, koji će okupiti ljubitelje gejminga, jutjuba, video igara, gejm dizajna i svega onog što čini modernu gejming scenu.

Posetioci će moći, za tri festivalska dana, da se upoznaju sa novostima u ovoj industriji, o načinu rada i prilikama koje ova grana pruža, a koja je trenutno jedna od najplaćenijih u IT sektoru.

- Virtualne ture, takmičenja u gejmingu, promocije aplikacija i digitalnih potencijala približiće posetiocima sajma ovaj vrli novi svet, o kom šira javnost još uvek malo zna. Kroz brojne panele, govoriće se i o mogućnosti umrežavanja ove industrije sa obrazovnim sistemom i državnim instutucijama, ali i o odgovornom i kontrolisanom pristupu video igricama - izjavila je direktorka festivala Olga Ješić.

Prema njenim rečima, društvena odgovornost i odgovorno korišćenje proizvoda gejming industrije je ono na čemu se temelji sam festival, a kroz goste i učesnike festivala pokazaće se i važnost pravljenja balansa i jasne granice između gejminga kao zabave i gejminga kao korisne potrebe za razvoj omladine.

Posetioci će na festivalu moći da učestvuju u gejming turniru, da se takmiče kao profesionalci u šest trenutno najpopularnijih svetskih igrica, moći će da snimaju spotove i učestvuju u izazovima sa jutjuberima, da se kostimiraju u svoje omiljene junake, ali i da učestvuju u radionicama robotike i da osvoje vredne nagrade.

Za tri festivalska dana organizovani su i paneli i konferencije za posetioce, najpre za roditelje ali i profesionalnu gejming zajednicu. Grad Novi Sad je kao centar IT industrije podržao ovaj inovativni festival, koji je konceptualno osmišljen za celu porodicu, jer je ujedno i zabavan i edukativan.

Sajam sva tri dana traje od 9 do 20 časova, a dnevne, trodnevne i porodične karte se mogu kupiti preko Gistiksa.

  • Xy

    21.10.2022 12:28
    @Hm
    U tebi je vec bar jedan demon, cim pricas o crkvi cak i ovde u tekstu o igricama. Zasto si opterecen crkvom? Pece te jel? Da nemas crnu pudlicu. Ko o cemu... E jesi..
  • Sauron

    21.10.2022 08:19
    @1000 dinara
    Ako Vam je puno 1.000 dinara Vi nećete otići na sajam.
    Gejming i IT industrija je skup sport, a 1.000 dinara realno danas nije ništa.
  • Hm

    17.10.2022 15:29
    Sad kad SPC čuje da se deca igraju sa demonima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti