Sutra protest u Novom Sadu: Građani se pozivaju na "čišćenje Šodroša"

Protest povodom dešavanja na Šodrošu zbog planirane gradnje mosta u produžetku Bulevara Evrope održaće se sutra, 19. oktobra u 16 sati na Šodrošu.
Sutra protest u Novom Sadu: Građani se pozivaju na "čišćenje Šodroša"
Foto: 021.rs
Ekološki front Novi Sad pozvao je građane na "čišćenje Šodroša".
"U Novom Sadu se vodi najvažnija borba za ovu zemlju. Za šumu i vazduh. Za život grada. Danas su nas nikad brojnije policijske snage tukle, hapsile i šikanirale. Desetoro aktivista su dobili prekršajne i krivične prijave. Šuma ne može da se brani sama, potrebni smo joj mi. A sami ne možemo ni mi. Nama ste potrebni vi. Svi i sada", navodi se u saopštenju.
Oni pozivaju aktiviste, građane, čestite i hrabre ljude širom Srbije da dođu sutra u 16 časova u Šodroš Survivor kamp, kako bi "krenuli u akciju čišćenja šume od smeća kolonijalizma, od nasilja i mašina".
 
Zbog čega građani protestuju, čitajte u posebnom tekstu na OVOM linku.
  • Dragana

    19.10.2022 11:40
    Botovi, kad pišete komentare kao različite osobe, bar se potrudite da ne bude copy-paste teksta koji su vam poslali kao direktivu. Zaradite taj sendvič kako dolikuje.
  • Podrška

    19.10.2022 09:53
    Pozivamo građane da se ne obaziru na komentare da nam ne treba most, da tzv. "oazu prirode" ne treba ni pipnuti dok ni reč jednu niste čuli od njih o oazi prirode koja se isto tako pipa za izgradnju mosta u Petrovaradinu. To su botovi. Žele da diskredituju svaki potez a još namerno ubacuju sumnjive tipove da dodatno omalovaže razvoj grada, ušuškani u svojim komunističkim stanovima na Limanu koji su izgrađeni upravo uništavanjem oaze prirode i brojnih biljnih i životinjskih vrsta koje su ovde živele. Nemojte nasedati. Ovo je protest šačice budala koji bi samo da budu nečemu protivni i teraju kontru, a zapamtite na vlast neće doći silom!
  • Vladan

    19.10.2022 09:13
    @Djoka

    Evo baš nas nešto žiga patkica za vas sremce, ako vam je teško do grada a vi ostanite kod kuće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti