FOTO: Stiže "Tramontana", ekskluzivna picerija u strogom centru Novog Sada

Novosađani imaju novo omiljeno mesto za najukusniju picu u gradu. U strogom centru Novog Sada vrata je otvorila "Tramontana", mesto ekskluzivne pice i kvalitetnog italijanskog vina.
FOTO: Stiže "Tramontana", ekskluzivna picerija u strogom centru Novog Sada
Foto: 021.rs

Tvorac pice je Dejan Parun, pica-majstor posvećen detaljima, koji je zanat doveo do savršenstva i spreman je da prikaže ljubiteljima ovog tradicionalnog italijanskog jela.

Njegova tajna leži u posvećenosti izradi testa za picu, što smatra veštinom i na kojoj je vredno radio godinama, pa i sa najvećim pica-majstorima u Italiji.

"Volim da kažem da sam iz Italije pokupio neke cake, ali sam osećaj za testo razvio sam i drugog načina da imate pravu picu mislim da nema. Testo je pečat majstora, a sve ostalo su dodaci koji picu samo čine boljom", navodi on.
 
 
U "Tramontani" se za pice koriste namirnice proverenog kvaliteta – od najsvežije mocarele od bivoljeg mleka, domaće sušenog paradajza do najukusnijeg pesta ili džema od kajsija koji se, inače, koristi za izvrstan specijalitet ove picerije, u kombinaciji sa orasima i bademima. 
 
Poseban dodir testu daje "San Marzano" pelat od najkvalitetnije sorte paradajza, sa prirodno slatkim ukusom koji je karakterističan samo za oblast Vezuva, gde sazreva četiri meseca duže u odnosu na druge sorte. Kako za 021.rs objašnjava naš pica-majstor Dejan Parun, to znači da se u ovakav pelat ne dodaje nikakav zaslađivač, već se oslanjate na prirodno bogat ukus.
 
Isprobajte i napoletanu po tradicionalnom receptu, margaritu ili buratu sa sočnom bresaolom i pravom "bombom" ukusa – mocarelom punjenom Stracciatellom
 
Sjajna opcija je i jednostavna, ali upečatljiva la fortezza, pica koja izgledom podseća na Petrovaradinsku tvrđavu, po kojoj je i dobila ime. Obogaćena italijanskom goveđom pršutom, pravi je ugođaj uživati u njoj u kombinaciji sa nekom od preko 30 vrsta italijanskih vina iz svake regije, odabranih uz pomoć našeg vrhunskog somelijera Emila Papića.
 
"Da radimo pravu napuljsku picu dokazuje naša peć, koju je AVPN, italijanska asocijacija za autentičnu napoletanu, odobrila kao jednu od retkih peći uvezenu direktno iz Napulja za pravi, lokalni doživljaj pice sa tako autentičnim poreklom. Jedini u Srbiji imamo mašinu koja imitira pokret ljudskih ruku i čini testo naročito rustičnim, što će naši posetioci svakako osetiti. Sav posao zapravo počinje i završava se u rukama pica-majstora", objašnjava Dejan Parun.
 
 
Foto: Marija Marjanović
 
Gosti “Tramontane” imaju mogućnost da uživaju u kvalitetnim italijanskim kafama i Ravangrad "craft" pivu u kombinaciji sa nekom od 15 vrsta napuljskih pica, što je definitivno ugođaj na koji ćete se navići i zbog kog ćete se vratiti.
 
Upoznajte se sa specijalitetima "Tramontane" u Grčkoškolskoj 7, a sve novosti pratite na Fejsbuku i Instagramu novog novosadskog mesta za druženje i uživanje u bogatim ukusima.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.