Skupština grada i zvanično odlučila: Ovo su dobitnici Oktobarske nagrade i Novembarske povelje

Skupština Novog Sada je na današnjoj svečanoj sednici donela i zvaničnu odluku o dobitnicima Oktobarske nagrade i Novembarske povelje za 2022. godinu.
Skupština grada i zvanično odlučila: Ovo su dobitnici Oktobarske nagrade i Novembarske povelje
Foto: 021.rs
Dobitnici Oktobarske nagrade su glumica Srpskog narodnog pozorišta Gordana Đurđević Dimić, humanista Dragomir Ljubinac i Muzej Vojvodine, dok je Novembarska povelja pripala Poljoprivrednoj školi sa domom učenika, Futog, prof. dr Savi Damjanovu, službeniku u penziji Vujadinu Stankovu i Hokej klubu Vojvodina.
Gordani Đurđević Dimić nagrada je dodeljena za izuzetna glumačka ostvarenja u brojnim pozorišnim predstavama, na filmu i televiziji, čime je doprinela prepoznatljivosti novosadske kulturne scene. 
Dragomiru Ljubincu nagrada dodeljena je za ostvarenja u višedecenijskom humanitarnom radu, kao životno opredeljenje za pružanje pomoći i podsticanje svih koji dele ideale za dobročinstvo. 
 
Muzeju Vojvodine visoko gradsko priznanje je dodeljeno za izuzetna ostvarenja u muzejskoj delatnosti na prikupljanju, čuvanju i konzervaciji muzejske građe i predmeta, kao i proučavanju nematerijalnog kulturnog nasleđa, radi spoznaje značaja nasleđa i neophodnosti očuvanja kulturnog blaga na području Vojvodine.
 
Poljoprivredna škola sa domom učenika zaslužila je Novembarsku povelju za 2022. godinu za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti prosvete i dostignuća u obrazovnom i vaspitnom radu, čime je značajno doprinela reformi srednjeg stručnog obrazovanja, a u godini u kojoj se obeležava jubilej 75 godina od osnivanja škole. 
 
Prof. dr Savi Damjanovu Novembarska povelja dodeljena je za izuzetne rezultate ostvarene stvaralačkim opusom, kroz umetnički, naučni i pedagoški rad i doprinos unapređenju prosvete i duhovnog stvaralaštva.
 
Vujadinu Stankovu visoko gradsko priznanje dodeljeno je za požrtvovani višedecenijski rad i posvećenost građanima i društvu, koji je primenjujući principe "dobre uprave" u cilju efikasnijeg ostvarivanja prava građana pred organima Grada Novog Sada doprineo uspostavljanju i jačanju poverenja građana u institucije Grada Novog Sada. 
 
Hokej klubu Vojvodina Novembarska povelja dodeljena je za postignute rezultate u sportu, krunisane titulom šampiona Srbije u seniorskoj konkurenciji u sezoni 2021/2022 i dugogodišnje zalaganje i doprinos očuvanju sportskog kolektivnog duha u radu sa svim uzrastima i kategorijama, povodom 65 godina od osnivanja.
 
Oktobarska nagrada dodeljuje se povodom obeležavanja 23. oktobra, Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, dok se Novembarska povelja dodeljuje povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra 1918. godine, dana kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.
 
Ova gradska priznanja biće uručena ovogodišnjim laureatima na svečanosti u Gradskoj kući, koja se obično održava 23. oktobra. 
  • Bez političke etiket

    19.10.2022 18:42
    Poljoprivrednoj školi?????
    Političku plaketu možda da zaslužuje. Sramota, u toj školi je ,,cenjeno,, rukovodstvo uništilo sve šta se moglo uništiti. Čast nastavnom kadru u kakvim uslovima odnosno ne uslovima radi. Pogledavši deset godina u nazad ništa nije radjeno na unapređenju obrazovanja, uvođenju novih obrazovnih profila, broj dece u školi smanjen 50%...Sve ono što je 65 godina radjeno je uništeno.
    Koji su to kriterijumi za dobijanje Oktobarske nagrade???
    Politiko beži iz PROSVETE!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti