FOTO: Današnje "čišćenje Šodroša" - dva sata u fotkama

Nekoliko stotina građana se danas okupilo na Šodrošu u akciji "čišćenja".
FOTO: Današnje "čišćenje Šodroša" - dva sata u fotkama
Foto: 021.rs
Tokom dva sata protesta, građani su uspeli da probiju policijski kordon i sruše delove ograde na nekoliko mesta.
Kako 021.rs nezvanično saznaje, privedeno je njih četvoro i protiv svih će biti pokrenut prekršajni postupak.
Građani su počeli da se okupljaju oko 16 časova, dok su u šetnju ka Šodroš Survivor kampu krenuli nakon pola sata.
 
 
Bio je prisutan veliki broj pripadnika policije, u opremi za razbijanje demonstracija, sa šlemovima i štitovima. Posle sat vremena je došla i žandarmerija koja je bila raspoređena duž cele ograde.
 
Aktivisti su pokušali da sruše ogradu i sa gornje strane, ali je žandarmerija brzo došla na to mesto i branila taj deo ograde.
 
  
 
Jednog od građana je policajac udario po oku, a prvo je hteo i da ga uhapsi.
 
"Prvo je hteo da me uhapsi i onda me je po oku udario i moraću da ga tužim. Nikome od policajaca ne piše ime, ali imam snimak tog koji me je udario. On me je zahvatio za oko i jurio, pa sam morao da bežim", rekao je ovaj građanin za 021.rs.
 
Pred kraj protesta, građani su se vratili na mesto okupljanja, kod ograde na kojoj je juče okačen veliki beli transparent sa crvenim natpisom "Slobodna zona Šodroš".
 
Aktivista Brajan Brković se obratio okupljenima i poručio da su građani odlučili da počiste "sve ono što je nezakonito postavljeno" i najavio novo i veće "čišćenje" za subotu.
 
"Danas nije igran nikakav fudbalski derbi, ali je grad prepun policije i žandarmerije. Ceo Novi Sad i cela Srbija će biti na nogama. Malo će im biti ovo policije", rekao je Brković.
 
Nakon tog obraćanja, aktivisti su pocepali tablu sa podacima o gradilištu, koja se danas volšebno pojavila, da bi se ispod nje ukazale table sa drugim projektima u kojima je učesnik kineski investitor.
 
  
 
Građani su otkrili da ispod natpisa o ovim radovim stoje informacije o radovima na Beogradu na vodi, kao i plan stanice voza "Soko".
 
"Ovo je multifunkcionalna tabla, čitava Srbija je ovde", rekao je Mladen Cvijetić iz gradskog odbora stranke "Zajedno".
 
Svi planovi su potom oguljeni, a na bazi je sprejom napisano "Svi za Šodroš".
 
  
 
Građani su na kraju protesta policiji i žandarmeriji uzvikivali "Kerovi", "Izdali ste narod", "Vulin narkoman", "Av, Av".
 
Vreme protesta u subotu biće naknadno saopšteno.
  • Ana

    20.10.2022 08:48
    Most i Kinezi u Veternik, oni su za to glasali. Mi nismo.
  • Marko

    20.10.2022 08:45
    Još jedan u nizu licemernih protesta od strane iste takve mase,kome normalnom smeta most,kome normalnom smeta nešto što će rasteretiti ovaj preopterećen grad,ista masa samo na drugom mestu opet pokušava da izrazi svoje političke stavove!Rasterajte to što pre i nastavite sa poslom,što se mene tiče!
  • @Moramo

    20.10.2022 07:50
    Pa sadašnja podpredsednica skupštine Grada Novog Sad vam je dovedena pred izbore iz Kruševca pa vam ne smeta

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti