Počele javne konsultacije na tekst predloga ciljeva i mera nacrta Plana razvoja Vojvodine

Javne konsultacije na tekst predloga ciljeva i mera nacrta Plana razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine počele su ove sedmice, a trajaće do 1. novembra.
Počele javne konsultacije na tekst predloga ciljeva i mera nacrta Plana razvoja Vojvodine
Foto: 021.rs

Na interent stranici www.planrazvojaapv.rs građani mogu da ostave komentare i sugestije. 

Plan razvoja obuhvata ciljeve i mere razvoja u društvenim, prostornim, ekološkim i ekonomskim sferama.

Aleksandar Sofić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu navodi da je reč o najvažnijem razvojnom dokumentu Pokrajine, na osnovu kog se definišu pravci delovanja i usmeravaju resursi pokrajinske politike.
 
"Na taj način se, između ostalog, doprinosi boljem životnom standardu, obrazovnim i poslovnim mogućnostima, zaštiti životne sredine i ostalim ciljevima održivog razvoja Vojvodine i direktno utiče na kvalitet života svih građana i građanki Pokrajine. Zato mi je veoma drago što je u svim fazama izrade Nacrta Plana razvoja Vojvodine učestvovao veliki broj institucija, organizacija i pojedinaca, tj. građana i građanki", kaže Sofić.
 
Plan razvoja AP Vojvodinea obuhvata viziju, ciljeve i mere razvoja Pokrajine u narednoj dekadi, kao i analizu postojećeg stanja. Vizija razvoja AP Vojvodine, koju je u aprilu ove godine usvojilo Koordinaciono telo za izradu Plana razvoja AP Vojvodine, glasi: "Vojvodina je mesto visokog životnog standarda koje pruža jednake uslove za dostojanstven život i rad svim građankama i građanima, negujući multikulturalnost. Podstiče ostvarivanje punog potencijala stanovništva razvojem kvalitetnog i dostupnog obrazovanja i zdravstvenih usluga. Vojvodina je dobro prostorno i digitalno povezana, promoviše održivi ekonomski razvoj i korišćenje resursa, vodeći računa o zdravoj i otpornoj životnoj sredini."
 
Maja Sokić iz Razvojne agencija Vojvodine, koja sprovodi proces izrade Nacrta Plana razvoja Vojvodine ističe da je vizija razvoja AP Vojvodine bila polazna tačka za definisanje ciljeva i mera koji su sada predmet javnih konsultacija.
 
"Ciljevi i mere Nacrta Plana razvoja AP Vojvodine grupisani su u četiti oblasti: Interkulturalna Vojvodina po meri građana, Vojvodina- mesto visokog životnog standarda, Digitalna i prostorno povezana Vojvodina i Zelena Vojvodina otporna na klimatske promene. U okviru ovih oblasti definisano je ukupno 12 ciljeva, a svaki cilj prati niz mera koje je potrebno preduzeti da bi se cilj ispunio", dodaje. 

Nakon javnih konsultacija i usvajanja prispelih sugestija, nacrt Plana na ući će u fazu javne rasprava o celom dokumentu, nakon čega će ići na usvajanje u pokrajinsku Skupštinu. 

  • Mile

    22.10.2022 16:03
    Projekat
    Obavezno konsultovati Galens.
  • Hell-Bent Flyer

    22.10.2022 08:28
    Plan razvoja Vojvodine mogu da prave Vojvođani. Ostalo je pljačka.
  • Vojvođan+

    21.10.2022 19:03
    Plan tek predstoji
    Kad se završi popis, i ako okupatori priznaju rezultate, kreće plan razvoja Vojvodine i izdvajanje Republike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti