LSV: REM da strogo kazni medije koji promovišu osuđene ratne zločince

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala je danas Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da pokrene postupke i kazni medije koji promovišu osobe pravosnažno osudjene za ratne zločine.
LSV: REM da strogo kazni medije koji promovišu osuđene ratne zločince
Foto: Pixabay
"REM mora početi da radi svoj posao i mora strogo kazniti ove medije", navela je u saopštenju funkcionerka LSV Dejana Đurđević.
Ona je dodala da osuđenici za ratne zločine na pojedinim medijima sa nacionalnom pokrivenošću "svakodnevno satima truju građane Srbije svojim idejama koje su u ratovima devedesetih godina i dovele do ratnih zločina", dok pojedini mediji organizuju i specijalne emisije na kojima osudjene osobe "besramno paradiraju i ponovo ubijaju svoje žrtve".
"Umesto toga, REM je morao naložiti i tim, ali i svim drugim medijima da barem podsete javnost Srbije na tridesetu godišnjicu otmice i ubistva 16 građana Sjeverina u opštini Priboj", ocenila je Dejana Djurdjević.
 
Ona je podsetila da su 22. oktobra 1992. kod Sjeverina "oteti" građani Srbije bošnjačke nacionalnosti, koji su potom i ubijeni, a njihovi posmrtni ostaci do danas nisu otkriveni.
  • Xyz

    22.10.2022 18:21
    SNS-LSV koalicija
    Predsednik LSV Nenad Čanak je redovan gost na medijima koji promovišu osuđene ratne zločince.
  • pajo patak

    22.10.2022 16:41
    @Лиманац
    да те научим топографију tvoje nove domovine: Љиг je varošica u цпбији.
  • @ćirilični "Limanac"

    22.10.2022 15:59
    I da su ljige, a mnogi jesu, bar nisu četnici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti