Danas protest na Šodrošu: Na Dan oslobođenja Novog Sada

Protest "Dan oslobođenja Novog Sada", protiv seče šume i radova na mostu u produžetku Bulevara Evrope, održaće se danas na Šodrošu.
Danas protest na Šodrošu: Na Dan oslobođenja Novog Sada
Foto: 021.rs

Aktivisti koji se mesecima unazad nalaze na Šodrošu, u pozivu na protest, poručuju da je "Novi Sad opet okupiran". 

Navode i da su danas, kao i pre 78 godina, potrebni "hrabri ljudi da oslobode Novi Sad od okupatora, domaćih i stranih", zbog čega će se okupiti na Šodrošu da kažu "ne" stranim okupatorima, njihovim kompanijama i kapitalu, ali i domaćim kolaborantima.
 
"Ovo je naš grad, naša je šuma i voda, naša zemlja i vazduh. Odgovornost imamo da Novi Sad branimo. I ponovo oslobodimo", poručili su aktivisti.
 
Protest će početi u 16 časova.
U poslednjih sedam dana na Šodrošu je "uzavrela" atmosfera. Došlo je i do okršaja aktivista i policije, koja štiti radnike kineske kompanije CRBC. Deo lokacije je sada ograđen i započeti su radovi na navodnom razminiranju.
 
Policija, opremljena za razbijanje demonstrancije, nalazi se dan i noć na Šodroš, čuvajući prostor na kom se obavljaju radovi.
 
Republička građevinska inspekcija je u petak izvršila vanredni inspekcijski nadzor na Šodrošu i utvrdila da je sve po propisima.
 
Inspekcija je utvrdila da se na lokalitetu ne izvode građevinski radovi, već samo njihova priprema, a da investitor poseduje sve neophodne dozvole.
  • Goran

    24.10.2022 02:58
    Novi sad je okupiran jos 1987. Ovo je samo jos jedan pokusaj okupatora da zatre sve sto je Vojvodjansko.
  • laza

    23.10.2022 15:45
    posle nas nista
    dozvole izdaju isti ko za onaj neviseci most. neka izgrade ako prodje javnu raspravu. moze ako treba i za par godina kad se vlast promeni. nego njima se zuri.
    totalni haos su napravili po celoj srbiji po svakoj normi divljom gradnjom.rade i subotom i nedeljom nema odmora za komsiluk. dok nekog ne zazidaju nema skadra.
    i sta ce to srbiji kad 700000 izbeglo za vreme ove vlasti, ko i prosli put. ko ce da zivi u novogradnji kad nas je sve manje.
    i bas me briga za vozace ako nisu javnoga prevoza. treba mi 15 min do radnje da predjem 2 ulice a da me neko ne pregazi. sto manje mostova pa da vide kako se 1999 putovalo 4h 10 km. neka idu peske ili plivaju rekreacija ionako su svi debeli celavi coravi neradnici.
  • Pera detlić

    23.10.2022 15:22
    Šodroš ne dirajte
    Podrška za očuvanje Šodroša od ovih zgubi-SNS SS-ovaca.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.