Dobitnica Oktobarske nagrade: Ne dajmo svoj grad, branimo ga i ulepšavajmo uprkos svemu

Najviša gradska priznanja, Oktobarska nagrada i Novembarska povelja, uručene su zaslužnim građanima.
Dobitnica Oktobarske nagrade: Ne dajmo svoj grad, branimo ga i ulepšavajmo uprkos svemu
Foto: Grad Novi Sad

U Gradskoj kući Oktobarska nagrada uručena je glumici i prvakinji drame Srpskog narodnog pozorišta Gordani Đurđević Dimić za izuzetna glumačka ostvarenja, Dragomiru Ljubincu za višedecenijski humanitarni rad i Muzeju Vojvodine za izuzetna ostvarenja u muzejskoj delatnosti.

Novembarska povelja uručena je Poljoprivrednoj školi u Futogu, književniku Savi Damjanovu, Hokej klubu Vojvodina, te penzionisanom radniku Gradske uprave Vujadinu Stankovu.

U ime nagrađenih obratila se glumica Gordana Đurđević Dimić, poručujući da "zahvaljujući svim žrtvama i herojima Drugog svetskog rata, kao i onima koji su nas vaspitavali i o istoriji učili, mi smo kroz život, u svetliju budućnosti išli relativno bezbrižno, ali uvek imajući u vidu da je ta naša sloboda skupo plaćena".
 
"Ta misao stvarala nam je osećaj da nikada nismo dovoljno učinili da se odužimo. Stoga naše obrazovanje i delovanje bili su usmereni mišlju da nam je poverena misija da unapredimo oblast kojom se bavimo i da doprinisom grad u kojem živimo, bez ikakve naknade. I zaista, Novi Sad je bio i ostao grad koji inspiriše mnogo, za neke od nas dosegnuta svrha stremljenje, za neke utočište i mirna luka. I ma kako vremena pred nama bila teška, u ime svega toga, ne dozvolimo nikome da ugrozi našu zajednicu, ne dajmo svog grad, branimo ga i ulepšavajmo uprkos svemu što nas čeka u budućnosti", poručila je Đurđević Dimić.
 
Zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić poručio je da je ovo dan kada sagledavamo da li smo učinili sve da budemo vredni te žrtve i kada "sa ponosom možemo da istaknemo da Novi Sad jeste grad kojim bi se naši slavni preci ponosili".
 
Oktobarska nagrada dodeljuje se povodom 23. oktobra, Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, dok se Novembarskom poveljom obeležava i 25. novembar 1918. godine, kada su narodi Vojvodine odlučili o prisajedinjenju sa Kraljevinom Srbijom.
  • Veljko

    23.10.2022 22:08
    Treba obići Šordoš
    Djuricu da li si bio na Šordošu, ako nisi trebalo bi. Stegni jajca pa prošetaj, ali kada su tamo gradjani da te vide i upoznaju. Mislim da ne ujedaju, iako nisu vasi sendvičari, ne rade za sendvič i crvenu.
  • Zemlja čudesa

    23.10.2022 19:47
    Nema ovde više ni šta da se brani, niti šta da se ulepšava. Fertig, što bi rekle Švabe.
  • gonzales

    23.10.2022 18:32
    Veverica se uznemirila
    Daj bre Djuricu kakav ti je to stav medju dobitnicima priznanja, kao da stojiš pred streljačkim vodom. Sklanjaj se ti na vreme odatle, nije to za tebe, ionako si svaki put pogubljen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti