Miloš Vučević podneo ostavku, kandidat za gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević podneo je ostavku na tu funkciju i najavio da je kandidat za njegovo dosadašnje mesto njegov dosadašnji zamenik Milan Đurić.
Miloš Vučević podneo ostavku, kandidat za gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić
Foto: 021.rs

Vučević se na oproštajnoj konferenciji za medije zahvalio saradnicima i građanima Novog Sada. 

"Bez neke patetike, a nije lako da nemate emocije kada se rastajete sa prijateljima i saradnicima i kada se na neki način rastajete od svog grada. Ja sam veoma ponosan i zahvalan Novosađanima što sam imao prilike da vodim grad", kaže Vučević.
Dodaje da veruje da je zalaganjem i trudom pokazao koliko voli i koliko mu je stalo do Novog Sada, te da je sve što zna podelio sa ljudima koji će nastaviti da vode grad. 
 
Vučević napominje da je na računu Grada gotovo dve milijarde dinara više nego kada je došao na čelo grada. 
 
Dosadašnji gradonačelnik Novog Sada napominje da će nastaviti da pomaže gradu i sa svoje nove pozicije.
 
Na pitanje da nakon videa "Decenija naših uspeha" objasni šta smatra neuspesima svojih mandata, Vučević kaže da nije bilo kapitalnih neuspeha, ali da bi voleo da je bilo više uspeha na nekim poljima.
 
"Voleo bih da sam završio izgradnju regionalne deponije, ali nadam se da će ovaj novi tim moći da predstavi na sledeće proleće da Novi Sad kreće u izgradnju deponije. Voleo bih i da sam završio novi most (u produžetku Bulevara Evrope)... Propustili smo šansu da budemo među gradovima koji su dobili pare za izgradnju stadiona. Najviše sam pogrešio u kadrovskim rešenjima. To je najteži ispit kada donosite odluke. Što sam duže bio gradonačelnik, to sam bio oprezniji kada imenujem nekoga na funkcije", ističe Vučević.
 
Vučević je, govoreći o svom odlasku za ministra odbrane, dodao i da će se tu koliko može sa te strane potruditi da se reši pitanje izgradnje vojne baze na Majurskoj adi i iseljenja kasarni iz Novog Sada. 
 
On je naveo da i to što nije rešeno pitanje vojnih objekata tokom njegovog desetogodišnjeg gradonačelnikovanja naveo kao jednu od onih stvari koje bi vodelo da su uspeli, ali i podsetio da je još u vreme gradonačelnikovanja Maje Gojković pokrenuto to pitanje. 
 
Uz napomenu da gradnja vojne baze za kopnenu vojsku i rečnu flotilu projekat koji će koštati verovatno stotine miliona dinara, Vučević je dodao da će Grad imati i koristi od toga, jer će se Jugovićevo osloboditi za stanogradnju i druge sadržaje, a Mornarica na Limanu za sportsko-rekrativne i biznis sadržaje.
 
 
Vučević je najveo da bi Skupština grada u sredu, 26. oktobra trebalo da održi vanrednu sednicu na kojoj će se izabrati novi gradonačelnik, njegov zamenik i Gradsko veće.
 
Dok je kandidat za gradonačelnika Milan Đurić, ko će biti zamenik još nije poznato. Kako kaže Vučević, sutra će biti razgovora o ovoj funkciji.
 
"Videćemo koga će Đurić predložiti", navodi.
 
Na pitanje 021.rs o mogućim promenama u vladajućoj koaliciji, Vučević kaže da je koalicija, što se tiče Srpske napredne stranke, ista. Nastavlja se saradnja sa Socijalističkom partijom Srbije i sa Pokretom obnove Kraljevine Srbije.
 
"Što se nas tiče i Liga (LSV) je koalicioni partner. Da li će oni ostati, to je pitanje za njih. Moj savet Đuriću je da Aleksandar Kravić ostane član Gradskog veća, jer ima lični integritet i to zaslužuje", navodi. 
 
Vučević kaže i da neće voditi puno saradnika iz Novog Sada sa sobom u Beograd.
 
"Mnogi bi da krenu za mnom, ali otom potom. Ako i budu išli, ići će mali broj ljudi, na prste jedne ruke. Rekao sam nekim ljudima koji su bili spremni da idu sa mnom da ostanu u Novom Sadu i da rade onaj posao koji su do sad radili, jer je to mnogo važnije", zaključuje.

Podsetimo, dosadašnji gradonačelnik Novog Sada u tri mandata, Miloš Vučević biće potpredsednik nove Vlade Srbije i ministar odbrane. 

  • mudno

    24.10.2022 20:00
    Dali i oni batinasi u belim majicama idu zajedno u Beograd,ili ostaju da se Zobenica i dalje kurci i da se dzipovima vozikaju kojekakvi majmuni oko banovine????
  • andrija

    24.10.2022 19:23
    Vise mu pristaje...
    Bosanski Beograd lobi neko neki BNS lobi .
  • Lale

    24.10.2022 19:21
    Zamisli blam nasledjujes Vulina

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti