Vučević o Stefanoviću i Mihajlović: Niko nije kažnjen, prirodno je da se menja sastav

Budući ministar odbrane Miloš Vučević rekao je da dosadašnji ministri koji se neće naći u novom sazivu Vlade Srbije nisu kažnjeni.
Vučević o Stefanoviću i Mihajlović: Niko nije kažnjen, prirodno je da se menja sastav
Foto: 021.rs
Kada je u pitanju upražnjeno mesto direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Vučević je kazao da će o tome odluku doneti nova vlada. Očekuje se da sednica Narodne skupštine na kojoj će se birati vlada i mandatarka izneti ekspoze bude zakazana za utorak 25. oktobar.
 
"Zašto je neko kažnjen ako posle šest ili osam godina više nije član vlade? Morate povremeno da menjate tim. Onda nam ne trebaju izbori, onda se prepisuje vlada iz mandata u mandat. Prirodno je da se menja sastav. Ovaj sastav je neka kombinacija", rekao je Vučević odgovarajući na pitanja o bivšim ministrima koji se nisu našli na spisku za novu vladu.
Dodao je da je dogovoreno da se neki od njih u narednom periodu više fokusiraju na stranački rad, dok će se o daljim aktivnostima drugih tek razgovarati.
 
"SNS se ne odriče nikoga i očekuje da svi oni, koji su imali ne malo poverenje predsednika i stranke i bili deo neke vlasti, ostanu deo ove jedinstvene političke priče i budu spremni da pomognu nekim novim ljudima, kao što su u ranijem periodu njima pomagali. To je nešto što se podrazumeva u jednoj porodici, a SNS je najveća i najjača porodica koja vodi računa o interesima Srbije", kazao je Vučević, prenosi N1.
Upitan o novom direktoru BIA i medijskim spekulacijama da će to postati dosadašnji ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, Vučević je kazao da o tome danas nije razgovarano.
 
"O tome će morati da se izjasni nova vlada Republike Srbije. Danas nije razgovarano o drugim kadrovskim rešenjima osim o članovima vlade. Vlada će posle izbora dati kadrovsko rešenje u dogovoru sa predsednikom Republike", kazao je budući ministar odbrane.
Kada su u pitanju nepopunjeni resori, telekomunikacije i informisanje, kao i Ministarstvo za javna ulaganja, Vučević kaže da mandatarka Ana Brnabić treba do sutra ujutru da izvesti Predsedništvo SNS o kandidatima za ova dva resora.
 
"Uz ogradu mogu da kažem da će biti kombinacija kadrova iz stranke i ljudi koji pripadaju nekoj drugoj stranci. Moguće je i dvoje ministara bez portfelja", rekao je Vučević.
 
Govoreći o sastavu nove vlade, on je kazao da je ponosan na činjenicu da je SNS imala kapacitet da predlaže vanstranačke ličnosti, kao i veliki broj žena, pa su tako sve buduće članice vlade iz SNS.
  • vesa

    23.10.2022 17:08
    sns stručnjak
    Po tebi je prirodno da ti takav nestručan i pokvaren ideš sa funkcije na funkciju.
  • Pinokio

    23.10.2022 16:57
    Kakva ulizica i lažov
    Novosadski Pinokio mi preoteo slavu. Laže a ne trepće a i nos mu ne poraste. Raste mu samo konto u banci...
  • Хана

    23.10.2022 16:43
    Визионар из Бачког Петровца
    Несрећо наша, па што тебе нису склонили са места градоначелника пре десет година, већ си Нови Сад уништавао пуних десет година. Само када си се ти улизујући се и уцурујући свом шефу из Београда докопао министарске функције, ваљало се склонити из афера које си оставио у Новом Саду, и лечити комплексе министарском функцијом, теби помоћи нема ни са функцијом ни без ње, једном Бачки Петровац, увек Бачки Петровац.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.